Kansitaide Darklaid
Between Two Skies
MCD
[ omakustanne/BandCamp ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Goddess of Thulean Rime
02. Hollowed Out
03. Wayward Moon
04. The Great White Wind

Nelihenkisenä nykyään operoiva muhoslaisyhtye Darklaid on edistynyt toiseen omakustanteiseen julkaisuunsa. Vaikka tämä on yleensä lähinnä varoituskolmio, Between Two Skies pyrkii osoittamaan olettamuksen vääräksi. Neljän biisin pienjulkaisu on nimittäin varsin valmista kauraa ihan levyä ajatellen.

Yhtye jatkaa melodisen fiilistelymetallin parissa, jota kai voisi yhä luonnehtia jonkinlaiseksi dark metaliksi. Melodiataju on hyvä ja kaikesta huokuu tietynlainen kaiho ja surumielisyys. Puhtaat laulut onneksi uupuvat menosta kokonaan, sillä terävä rääkylaulu on tässä yhteydessä toimivampi ratkaisu.

Sitäkin enemmän huomio kiinnittyy kitaratyöskentelyyn, joka on parhaimmillaan todella hyvää. Näennäisen yksinkertaiset ratkaisut ovat tuoneet neljän biisin kiekolle hyvää tunnelmaa, jota kehtaa verrata vaikka toiseen kotimaiseen nimeen, Raptureen. Aivan loppuun asti ei ole kokonaisuutta saatu vietyä, mutta ehdottomasti tällä erää ollaan jo kovasti plussaan puolella. Edellisestä Modus-julkaisusta on kehitytty selkeästi.

Tuotantopuoli on yhtyeellä harvinaisen hyvin hallussa. Kitarasoundi on vahva ja erottelukykyinen. Niin ikään rummut nakuttavat miellyttävän terävästi. Basso jää ajoin turhan taustalle, joskaan ei sentään huku sinne täysin kokonaan.

Between Two Skies on onnistunut pienjulkaisu ja sopii vain ihmetellä miksi ihmeessä se on nähnyt päivänvalon omakustanteena. Joka tapauksessa, tämän perusteella povaisin bändille hyvää tulevaisuutta seuraavaa kokopitkää ajatellen.16.11.2017, Serpent
https://www.facebook.com/darklaid/ https://darklaid.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1377
Palaa »