Kansitaide Evertale
The Great Brotherwar
CD
[ NoiseArt Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Battle For Mankind (intro)
02. Empire Rising
03. The Swarm
04. The Joining (instrumental)
05. For The King And The Crown
06. Oceans Of Sand (instrumental)
07. The Journey To Iskendria
08. Chapter 666 (We Are The Hammer)
09. March To The North (instrumental)
10. And The Dragon Returns
11. All Hail The Crimson King
12. The Great Brotherwar
13. Take To The Sky (bonus)

Ulkomusiikilliset seikat ensin: kylläpä lämmitti mieltä nähdä pitkästä aikaa tuoreehkon power metal -albumin kansikuvana aito Andreas Marschall! Viime vuosien kaiken maailman keskenään identtisten paintbrush-tusinatekijöiden jälkeen The Great Brotherwarin kansi tuo tuulahduksen reilun 20 vuoden takaisesta ajasta jolloin jo tietty kansitaiteilija saattoi riittää kiinnostuksen herättämiseen.

Saksalaisen Evertalen toisen abumin intro tuo mieleen Blind Guardianin Silmarillion-teemalevyn (1998) War Of Wrathin, mutta rasittaa dialogiosuuksiensa pituudella. Onneksi vihainen Empire Rising muistuttaa Persuaderin tai Iron Saviorin materiaalia, ja on modulaatiotaan myöten pätevä levyn avaaja, kitaristi-vokalisti Matthias Graf kun muistuttaa halutessaan em. yhtyeiden laulajia Jens Carlssonia ja Piet Sielckiä.

The Swarm saa puolestaan tuntumaan siltä, että tässä on nyt nimen lupaamalla tavalla sotaisampi ja vihasempi levy kuin nelikon debyytti Of Dragons And Elves (2013). The Joining kuitenkin pysäyttää kuuntelemaan rauhallista tuplakitaramelodiaa, joka on ensimmäinen levyn kolmesta välisoittoinstrumentaalista. Ne tuntuvatkin nyt tähän levyyn mennessä olevan yksi bändin tunnusmerkeistä. For The King And The Crownista tulee The Swarmin tapaan taas Blind Guardianin maneerit mieleen, näille ominaista lopun mantraveisausta myöten. Vaikken yleensä itämaisista kebab-sävyistä perustakaan, seuraavalla Oceans Of Sand -välikkeellä reunustettu The Journey To Iskendria on oikeastaan albumin paras hetki heti raivokkaan All Hail The Crimson Kingin jälkeen.

Kun loppulevykään ei videoralli Chapter 666: We Are The Hammerin, klassisen tyylikkäällä yhteislaulukertsillä varustetun And The Dragon Returnsin tai nimikappaleen myötä juurikaan heikkene, on ensilevytystä parempi albumi tosiasia. The Great Brotherwar on tällä kertaa kappaleista ainoa, joka ylittää kestossaan seitsemän minuutin rajan. Tämä ilmaisun tarkentuminen on ehdottoman tervetullutta, edellislevyllä noin kolmannes kappaleista oli ylipitkiä, mikä sai huomion helposti herpaantumaan. Nyt käsissä on vahva ja tarttuva voimametallikokonaisuus.

Levyn päättää jostakin syystä Van Canto-cover Take To The Sky. Se on saatu sinänsä omankuuloiseksi ja kuulostaa ainakin alkuperäistä tuntemattomalle jossain määrin Evertalen omalta kappaleelta. Mutten silti ihan ymmärrä, miksi se on koettu tarpeelliseksi lisätä mukaan.04.11.2017, Jussi Kallinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Of Dragons and Elves
Of Dragons and Elves
[ CD ]
http://www.evertale.eu/ http://www.facebook.com/evertaleofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1165
Palaa »