Kansitaide Bloodred Hourglass
Heal
CD
[ Ranka Kustannus ]

( 10 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Quiet Complaint
02. The Last Of Us
03. Architects
04. We Form The Broken
05. Remnants
06. Six Feet Saviour
07. Times We Had
08. Divinia
09. Requiem Of Our Last Days

Mikkeliläinen Bloodred Hourglass (BRHG) lyö nyt sen verran kovaa löylyä kotimaisen melodisen metallin kiukaalle, että kovapintaisinkin saunoja pistää päätä polvien väliin ja etsii happea. Bändin edellinen lätty Where The Ocean Burn oli aivan kelpo tuote, eikä vaikeaksi mainostettu uran kolmas levykään järin suuria muutoksia äänimaailmaan tuo, mutta jotenkin vain uutukainen nyt iskee kuin pajavasara alasimeen.

Musiikillisesti Heal -levyltä löytyy sopivasti aggressiota ja potkua. Riffit ovat tiukkoja, tuplabasari nakuttaa, soolot eivät sorru liialliseen tiluttamiseen ja taustaorkat pysyvät taustalla. Äänimaailmasta löytyy entistä vahvemmin Göteborgin suuntaan kumartavaa melodisen metallin tartuntapintaa, mikä tekee kokonaisuudesta tiiviin ja mielenkiintoisen. Jo avauskappale Quiet Complaint paljastaa mitä tuleman pitää ja taso pysyy alusta loppuun. Jopa levyn päättävä 11-minuuttinen eepos Requiem Of Our Last Days pysyy lestissään ja liitää vakaasti halki aaltoilevan soundimaiseman.

Heal on yhdeksän biisin melometallihittikavalkadi, josta ei löydy mitään purnaamisen aihetta.

Laulut Jaakko Koukonen rääkyy äkäisesti ja mukavasti sylkeä heittäen. Mieleen tulee ennen kaikkea In Flamesin Anders Fridén aikaan, jolloin mies ei vielä ollut lauluaan pilalle rääkynyt. Erityisesti Times We Had -biisi hivelee kaltaistani vanhan In Flamesin ystävää sen verran, että Reroute To Remain oli pakko kaivaa naftaliinista ja kuunnella pari kertaa läpi. Times We Hadin laulusovitukset ovat välihuutoineen ja taustakuoroineen niin maailmanluokan meininkiä, että tässähän alkaa vahvasti epäillä, voiko BRHG edes olla kotimainen yhtye. Biisi on lähes ärsyttävän pop, mutta etsaantuu kuitenkin mieleeni levyn parhaana vetona ja aiheuttaa aivan varmasti livenä vahvaa niskakipua, ainakin meikäläiselle .

BRHG onnistuu nyt monella tapaa siinä, missä länsinaapurin yhtyeet ovat aina olleet niin häikäisevän hyviä. Heal on samanaikaisesti sekä helposti lähestyttävä ja positiivinen, että sopivan vihainen ja moniulotteinen. Children Of Bodom lienee se lähin kotimainen vertailukohta, mutta BRHG ei kuitenkaan missään vaiheessa sorru teknisen taituruuden korostamiseen, vaan etenee ennen kaikkea kappalekokonaisuutta kunnioittaen.

Näin oppikirjamaisen täyteläisesti ei tyylipuhdasta melodista death metallia ole tässä maassa koskaan ennen soitettu!26.10.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Lifebound
Lifebound
[ CD ]
http://www.brhg.net/ https://fi-fi.facebook.com/bloodredhourglass/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 6371
Palaa »