Kansitaide Angel Nation
Aeon
CD
[ Inner Wound Recordings ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Burn The Witch
02. Blood Is On Your Hands
03. Breathe Again
04. Wonder Who You Are
05. Farewell
06. Free
07. Enough Is Enough
08. Music Plays
09. Fireflies
10. Destination

Angel Nation on Britanniassa vaikuttava, aikaisemmin EnkeliNation-nimellä tunnettu sinfoninen metallibändi, jonka tunnetuin jäsen lienee Leaves' Eyesinkin keulille päätynyt suomalaisvokalisti Elina Siirala. Aeon on 2011 perustetun yhtyeen toinen albumi.

Vaikka levyn ensimmäinen läpikuuntelu lähinnä vain häiritsi roboteiksi koulutettuja klasarisopraanoja raskaassa rokissa liikaa kuulleita korviani, kuulokekuuntelu paljastaa ensivaikutelmani olleen väärässä. Huonosta asenteestani ja vastahankaisuudestani huolimatta Siirala on Aeonin ehdoton tähti. Kyllä, hän laulaa juuri siihen 90-luvun lopussa räjähdyksenomaisesti varsinkin goottihevissä yleistyneeseen (ja nyt jo ärsyttävään) "oopperamaiseen" tyyliin, mutta esimerkiksi levyn helposti parhaan ja – aitoutensa vuoksi – dramaattisimman kappaleen, Music Plays tarkempi kuuntelu kertoo kristallinkirkkaasti, että kyllä Siiralalla on isoja tunteita pelissä. Juuri ko. kappaleessa kuultua heittäytymistä peräänkuuluttaisinkin laulajattarelta (ja kaikilta virkasiskoilta myös!) enemmänkin, sillä maailman teknisesti paraskin laulaja on sysipaska ilman taitoa saada tunnetila kuulumaan.

Siirala on levyllä niin selkeässä johtoroolissa, että bändin tekoset ovat kuin pakon sanelemaa tapettia laulajattaren taustalla. Se saattaa toki johtua myös siitä, että yhtye on genressään niin mallia perus kuin vain olla voi. Pikkuisen joskun naksutellaan modernisti, mutta yksikään instrumentalisteista ei tee koko levyllä mitään, mikä kiinnittäisi kuuntelijan huomion. Tästä seuraa tietenkin hirvittävä epätasapaino äänikuvassa ja se, että koko Aeon elää ja kuolee pelkästään laulumelodioiden ja laulajattaren suoritusten varassa. Sävellyksiltään hyvin tavanomainen Aeon jää parin muita mieleenjäävämmän melodian (Breathe Again, Destination) ja hienon Music Playsin vuoksi toistaiseksi vielä lokeroon "lupaava". Ensi kerralla nauhalle enemmän tunnetta ja vähemmän laulunopettajuutta, kiitos.

 

 27.10.2017, Mape Ollila
http://www.angelnationofficial.com http://www.facebook.com/angelnationmusic Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 658
Palaa »