Kansitaide Krieg
Sono Lo Scherno
CD
[ Inferna Profundus Records ]

( 4½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Seven Plagues, Seven Houses
02. Knights of the Holocaust
03. Fallen One
04. Slit Their Throats to the Spine
05. Hallucinations in the Withered Eden
06. Ruin Under the Burning Skies
07. Maelstrom
08. Plague Waltz
09. Power of Darkness (Nunslaughter cover)
10. Shadows of the Fallen Kingdom
11. Blackash Snowfall
12. Hypnotic Decay

Jenkkiläinen black metal -akti Krieg on tehnyt omanlaistaan kamaa jo yli 20 vuoden ajan. Välillä on poukkoiltu selvästi tyylipuhtaan black metalin parissa, toisinaan taas varsin kokeilevan, jopa sekavan menon parissa.

Alkujaan vuonna 2005 julkaistu, mutta jo vuosien 1998–1999 aikana nauhoitettu Sono Lo Scherno on yhtyeen neljäs kokopitkä ja saanut nyt cd-uusintajulkaisun. Tyyliltään se edustaa yhtyeen kokeellisempaa linjausta.

Osa kappaleista on, saatekirjeen viestiä mukaillen, kasvukivuista kärsivää Kriegiä. Yhtye vielä etsii itseään niin riffien, kokonaisten sävellysten kuin sovitustenkin osalta. Toisin kuin osa muu Kriegin materiaalista, meno ei ole suoraviivaista. Enemmänkin soitto on hapuilevaa, kokeilevaa ja tökkivää. Tämän kun yhdistää levyn "ambient-osuuksiin" ja satunnaisiin sampleihin, ollaan melko syvällä kokeellisen underground black metalin syövereissä.

Sana ambient ei ole yllä lainausmerkeissä huvin vuoksi, sillä ne todellakin ovat vain etäistä sukua oikealle ambientille. Oikeammin kuvattuna kyse on köpösestä harjoittelusta ei-metallisoitinten parissa. Vähän syntikoita kökkösoundeineen ja erikoisäänineen. Bitch, please.

Riffit ovat lopulta melko väsyneitä, eikä sisällöstä löydy helmiä tai timantteja. Kaikki tämä on sovitettu yhteen löyhäksi kokonaisuudeksi, joka natisee liitoksistaan ja vieläpä kärsii tuhnuista soundeista. Raakalaismaiset rääkynät sentään ovat kaikessa epäinhimilisyydessään hienoa kuultavaa.

Sono Lo Scherno kuuluu mielestäni niihin underground-levyihin, jotka olisivat saaneetkin jäädä maatumaan kulttilevyjen kompostiin. Mutta ehkä Kriegin erikoisuudelle on vielä tilausta tänä alati tasapäistyvänä ja kaikkea suvaitsevana aikakautena.11.10.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Isolationist
The Isolationist
[ CD ]
https://kriegofficial.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/officialkrieg Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 732
Palaa »