Kansitaide Asagraum
Potestas Magicum Diaboli
CD
[ KVLT ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Transformation
02. Black Triangle Temple
03. Leviathan
04. Gospel of Ignition
05. Daar waar ik sterf
06. Black Sun Prayer
07. Carried by Lucifer's Wings
08. I Burn Within the Devil

Hollantilais-norjalainen Asagraum on herättänyt pienimuotoista pöhinää black metal -undergroundissa. Eikä syyttä: yhtyeen esikoinen on paitsi kovatasoinen lätty, myös yhtye on jäsenistöltään epätavallinen. Bändin vakijäsenistö nimittäin koostuu kahdesta nuoresta naisesta, mitä voi pitää suoranaisena harvinaisuutena äärimetallissa tarkempaan lajityyppiin katsomatta.

Sukupuoliseikkoja tärkeämpää kuitenkin on tietenkin se millaisesta bändistä ja levystä on viime kädessä kyse. Satanistiseksi black metaliksi kutsuttu Potestas Magicum Diaboli nojaa perinteisiin hyvin vahvasti. Kaikki kappaleiden muotokielestä ja ulos huudetusta sanoista lähtien on ehtaa itseään – toisen aallon black metalia puhtaimmassa mahdollisessa muodossaan.

Asagraumin esikoiskiekko luo hyvin vähän mitään aidosti uutta, mutta kaiken minkä yhtye tekee, se tekee sen todella tyylitajuisesti ja taidolla. Uskallan jo varovaisesti povata tästä vuoden parasta black metal -levytystä, tai vähintäänkin parhaimmistoon kuuluvaa levyä.

Potestas Magicum Diaboli tarjoilee riffinsä kylmän terävinä, pääosin nopeatempoisina vetoina. Yhtye toki taitaa myös hidastelun ja etenkin keskitempoisen soiton jalon taidon, eikä siis tyydy toistamaan yhtä kaavaal läpi kappaleiden. Siihen nähden, ettei levyllä ole mitään kappaleellisia suuria poikkeavuuksia, kokonaisuus on yllättävän monimuotoinen ja vivahderikas. Yhdessä vaiheessa levy kuulostaa pahaenteisen aggressiiviselta ja toisaalla taas jopa melankolisen kaihoisalta. Yhtye on saanut sävyihinsä myös ehtaa epäinhimillisyyttä, kuten Mysticum-viboja herättävässä Black Sun Prayerissa. Toisaalta levyssä on yleiselläkin tasolla vahva 90-luvun norsecoren vivahde.

Jos sävellykset sinänsä ovat pirullisen hyvin tehtyjä, myös viimeistely on tehty asiallisesti. Kireät rääkylaulut edustavat alan parempaa puolta ja soundipuoli on tähän musiikkiin lähes täydellistä. Levyltä löytyy hyvin vähän heikompia hetkiä ja sellaisetkin ovat käytännössä ihan kelpoa antia kokonaisuutta tarkastellessa.

Potestas Magicum Diabolissa on kaikki ainekset tulevaisuuden klassikoksi. Kolmivarttinen debyytti on todennäköisesti parasta, mitä olen koskaan Hollannin suunnalta kuullut ja kovatasoisen Norjankin saralla sitä ehdottomasti parempaa päätä. Jos tänä vuonna aiot tsekata vain yhden black metal -levyn, olkoot se tämä!11.10.2017, Serpent
https://www.facebook.com/asagraum/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2649
Palaa »