Kansitaide Santa Cruz
Bad Blood Rising
CD
[ Sakara Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Young Blood Rising
02. River Phoenix
03. Fire Running Through Our Veins
04. Drag Me out of the Darkness
05. Breathe
06. Voice of the New Generation
07. Back from the Dead
08. Bad Habits Die Hard
09. Pure Fucking Adrenaline
10. Get Me out of California
11. River Phoenix (Part 2)

Santa Cruz on edellisen levyn tiimoilta takonut satoja keikkoja, kiertänyt maailmaa muun muassa Amaranthen ja Sebastian Bachin kanssa ja herättänyt vihaa, kateutta ja rakkautta tuhansissa ihmisissä. Nyt yhtye on luonut nahkansa, kiillottanut bootsinsa ja laittanut stetsonin syvemmälle päähän kuin koskaan aikaisemmin. Tämä, jos joku levy, tulee nostamaan bändin vielä korkeammalle.

Santa Cruz on ensimmäinen demobändi, josta allekirjoittanut on koskaan innostunut. Kun viime vuosikymmenen vaihteessa näin lähes alaikäiset pitkätukat takomassa erään helsinkiläisen ravintolan lauteilla, heräsi silloin mielenkiinto, jollaista ei koe juuri koskaan. Jotain noissa pojissa oli.

Tuli ensimmäinen hard rock -levy, tuli toinen hieman raskaampi lätty. Maailmaa nähneenä ja omia vaikutteita kasvattamalla on yhtye luonut jälleen jotain, mitä ei olisi uskonut kuulevansa. Bad Blood Rising -levyltä löytyy Skid Row, Taylor Swift, Megadeth ja Michael Bolton sulassa sovussa. Raskaiden paahtojen lisäksi levyltä löytyy jopa kolme pikkuhousujen kostuttajaa, jotka varmasti kelpaavat radiosoittoon rock-kanavien ulkopuolellekin. Bändin melodiataju on kasvanut valtavasti ja nämä nyyhkykappaleet jäävät levyltä paremmin elämään kuin raskaammat poljennat – niissä on selvästi sydän mukana.

Yhtye ei myöskään laula enää pelkästään bailaamisesta, sillä Ferrareiden ja povipommien lisäksi levyn teemoissa käsitellään masennusta ja kaipausta. Tytöt huomio!

Radiosoitossa olleet Young Blood Rising ja River Phoenix ovat levyn varminta Santa Cruzia. Muuten albumilla seikkaillaan perinteisen hard rockin lisäksi popin, tanssimusiikin ja nuotiomusiikin maailmoissa. Levyn ehdoton kohokohta on päätöseepos Get Me Out of California – sen seesteisyys ja tunnelma ovat käsittämättömän kaunista kuunneltavaa ja loppua kohti kasvava ralli räjähtää lopuksi kuorojen ja orkestereiden saattelemana. Oliko tämä muka Santa Cruzia?

Bad Blood Rising on erikoinen rock-levy. Se on jotain, jossa tuoksuu samaan aikaan hikiset rockluolat, suuret konserttisalit ja estetiikkaa räiskyvät bilepalatsit. Oli bändistä mitä mieltä tahansa, ja niin varmasti moni onkin, pyyhkii Santa Cruzin uutukainen lattiaa lähes kaikilla tämän vuoden rockjulkaisuilla. Se on härski, omatakeinen ja laadukas kokonaisuus, joka toimii kuin adrenaliinipiikki tämän harmaan syyskauden aikana.10.10.2017, Lauri Kujanpää
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Young Blood Rising
Young Blood Rising
[ Digital ]
Santa Cruz
Santa Cruz
[ CD ]
Wasted 'N' Wounded
Wasted 'N' Wounded
[ 7" ]
We Are the Ones to Fall / FXXking High
We Are the Ones to Fall / FXXking High
[ 7" ]
Screaming for Adrenaline
Screaming for Adrenaline
[ CD ]
http://www.santacruzbandofficial.com/ https://fi-fi.facebook.com/santacruzband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 9199
Palaa »