Kansitaide Arisen from Nothing
Broken
MCD
[ Collective Wave Records ]

( 6 )
01. Chaos
02. American Patriot
03. Better Off Dead
04. Falling from Grace
05. Born Hated

Jenkkibändi Arisen from Nothing tulee grunge-kaupunki Seattlesta. Tyylilajiksi on muovautunut thrashista uudelle tasolle kehittynyt, vai sanoisinko muovautunut, jonkinlainen metalcoremainen ilmaisu Lamb of Godin perässä hiihtäen, tai ainakin likelle osuen.

Broken on bändin tuorein ep-julkaisu, viisi vuotta edellisen studiopitkän jälkeen. Soitossa on toki mukana jäänteitä yhä menevästä thrashista. Samalla mukana tulevat laiskemmat kohdat ja melodiset, puhtaat laulut ovat suuntaviivoja uudenlaiseen ilmaisuun. Kun mukaan on vielä saatu mausteina koskettimia sekä puhtaille lauluille vastapainoa tarjoavaa rääkyvää laulua, ollaan vahvasti uudenlaisen jenkkimetallin aallonharjalla.

Soitto on toki energistä ja vimmaista, mutta samalla rasittavuuksin asti kaupallisen tuntuista. Ikään kuin puhtaasti vedetyt laulut kertosäkeissä olisivat jonkinlainen välttämättömyys radiosoittoon tai siitä edes unelmointiin. Toisaalta yhtyeen kireä rääkynä ei ole sekään mitään parasta mahdollista ääntelyä rässiä ajatellen. Riffisatokin on enemmän jotain Pantera-johdannaista kuin varsinaista thrashia.

Edellä mainituista seikoista johtuen Broken tuntuukin kompromissihakuiselta sekoitukselta erilaisine toisiinsa pultattuine osineen. Yhtye ikään kuin kärsii jonkinlaisesta jakomieliotteesta kaiken hallitun soiton keskellä. Vaikka soundit ovat hyvät ja soitto menevää, biisit ovat jääneet raakileiksi. Brokenissa onkin vahvaa välityön makua pitkän tauon jälkeen.12.10.2017, Serpent
http://www.arisenfromnothing.com/ https://www.facebook.com/afnfan/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 417
Palaa »