Kansitaide Spirit, The
Sounds from the Vortex
CD
[ Eternal Echoes ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Sounds from the Vortex
02. Cosmic Fear
03. The Clouds of Damnation
04. Cross the Bridge to Eternity
05. Illuminate the Night Sky
06. The Great Mortality
07. Fields of the Unknown

The Spirit on nuori, vasta noin parin vuoden ikäinen black metal -bändi Saksasta. Tätä taustaa vasten onkin yllättävää miten kovan debyytin on yhtye leiponut heti kärkeen. Sounds from the Vortex lukeutuu lajissaan vuoden parhaimmistoon.

Nelimiehisen yhtyeen tyylilajina on melodinen black metal hieman Dissectionin ja ruotsalaisen Dawnin hengessä. Vauhti vaihtelee nopeasta keskitempoiseen ja tunnelma paistattelee enemmänkin synkänhenkisessä fiilistelyssä kuin silkan aggression puolella.

Kappaleet vaihtelevat lähinnä neljästä reiluun seitsemään minuuttiin, mutta levy ei käy koskaan tylsänpulskeaksi tai mitäänsanomattomaksi rähinöinniksi. Riffikäsi on levyllä ollut hyvin vakaa, sillä pahimmat heikot lenkit on karsittu teokselta kokonaan pois. Joitain vähemmän napakoita ideoita on mukaan mahtunut, muttei niin merkittävissä määrin, että ne kokonaistasoa varsinaisesti huonontaisivat.

Kireäsoundinen tuotanto sopii näin melodiseen menoon oivallisesti ja onkin osasyyllinen bändin herättämiin mielenyhtymiin. Laulupuolen ärinä ei ole mieleenpainuva, mutta ei myöskään herätä närää millään tapaa.

Sounds from the Vortex on kestoltaan miellyttävä jäädessään alle 40 minuuttiin. Sen ansiosta levy ei tunnu venytetyltä tai liikaa itseään toistavalta, vaan pysyy maltillisuudessaan kompaktina.

The Spirit on mainio lisä saksalaiseen black metal -kenttään, jonka antia voisi luonnehtia vähintäänkin epätasaisen värikkääksi. Sounds from the Vortex on levy, jota voi varauksetta suositella melodisemman mustuuden kuuntelijoille.13.10.2017, Serpent
https://thespiritmetal.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/thespiritband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 644
Palaa »