Kansitaide Profanatica
The Enemy Of Virtue
2CD
[ Hells Headbangers ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Raping Of Angels
02. Final Hour Of Christ
03. Of Pestilence
04. Scourging And Crowning
05. Weeping In Heaven
06. Weeping In Heaven
07. Heavenly Father
08. Spilling Holy Blood
09. Final Hour Of Christ
10. Weeping In Heaven
11. I Arose
12. As Tears Of Blood Stain The Altar Of Christ
13. Crucifixion Wounds
14. Once Removed Savior (a.k.a. Disease Infested Cunts Of Dead Nuns)
15. Mary (Conceived With Sin)
16. Jehovah Fading

kesto: 46:19

CD2:
01. Macabre
02. Of Pestilence
03. Misery
04. Spilling Black Cum And Vomit
05. Passion Of A Liar
06 Eucharist Vomitous / Turn Away God
07. Broken Jew
08. Fuck the Messiah
09. Intro
10. Broken Jew
11. Fuck The Messiah
12. Weeping In Heaven
13. Heavenly Father
14. Outro

kesto: 45:24

Primitiivistä black metal -saastaa suoltanut Profanatica ei lähes 30 vuoden uransa aikana ole linjaansa tarkistellut. Bändi tamppaa alkukantaisesti ja pilkkaa jumalaa suoraviivaisesti ilman sen syvällisempiä vertauskuvia. Profanatica on puhdasta vihaa, oksennettuna Abrahamin viljelemien siementen päälle.

Sen huomioon ottaen kuinka minimalistista bändin myllytys oikeastaan on, on aimo saavutus että näinkin kapeissa raameissa operoiva bändi on pystynyt säilyttämään asemansa ja kiinnostavuutensa. Muutos on ollut hienovaraista, ja aika ajoin eteen osuvin koukuin bändiään alusta lähtien johtanut Paul Ledney saakin brutaalin musisoinnin toimimaan.

The Enemy Of Virtue ei ole uusi levy. Se on alkujaan vuonna 2006 julkaistu kokoelma, joka kokoaa yksiin kansiin koko uran alkupään (1990-1992) aktiivituotannon sekä vuosituhannen alussa julkaistun paluusinglen Broken Jew sekä live-krääsää. Päivitetty versio sisältää pari lisäbiisiä ja uuden kansitaiteen. Kun bändi vääntää alusta loppuun samaa murean rupista pommitusta, huomio keskittyy paljolti äänitysten tekniseen tasoon. Se toki vaihtelee, samoin kuin enimmäkseen kronologisesti etenevä sisältökin, mutta taannoisen Nunslaughterin Demoslaughterin vertaiseen pahimpaan rupuosastoon ei sentään tässä sorruta.

Myöskään kappaleiden julkaisujärjestys tai formaatti ei suoraan korreloidu tekniseen tasoon, vaikka studiolevytykset yleisesti ovatkin kattauksen selkeämpää osastoa. Vaikka esimerkiksi ensidemo Putrescence Of... (1990) ja Broken Jew -seiskatuuma (2002) kuuluvat levyn parempaan osastoon, 1992 äänitetty Toten Rehearsal sen sijaan on reilusti karumpaa mallia. Levyn lopussa 2001 äänitetty livematsku on ihan ok; ainakin bändin vimmainen energisyys välittyy, jos ei muuta. Mainittua uutta sisältöä ovat Trampling The Holy Faith split-LP:n (2008) pari biisiä, jotka mureudessaan kallistuvat enemmänkin Profanatitas de Domonatia (2007) -albumin suuntaan. Kun biisikaksikko on muutenkin Profanatica-linjaston kärkipäätä, on päivitys tervetullut lisäys.

Toki tällaisen kokoelman läpikuuntelu ei ehkä ole aina sitä mielekkäintä puuhaa, mutta The Enemy Of Virtue onkin historiikki yhdestä Yhdysvaltain merkittävimmästä black metal -bändistä. Kun alkuperäiset levyt ovat aika tuntuvissa hinnoissa, kokoelma on tervetullut jo pelkästään siitä syystä.

Vaikka samoja biisejä tässäkin kierrätetään, eikä bändin lanauskaan aina niin mieleenjäävää ole, niin ainakin Profanatican musiikki on kaikessa alkukantaisuudessaan vimmaista pieksentää, eikä tunne kompromisseja.12.11.2017, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Curling Flame Of Blasphemy
The Curling Flame Of Blasphemy
[ CD ]
Thy Kingdom Cum
Thy Kingdom Cum
[ CD ]
Sickened by Holy Host
Sickened by Holy Host
[ CD ]
Disgusting Blasphemies Against God
Disgusting Blasphemies Against God
[ CD ]
https://www.facebook.com/profanaticausa https://profanatica-us.bandcamp.com/album/the-enemy-of-virtue-2 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 500
Palaa »