Kansitaide Spirit Adrift
Curse of Conception
CD
[ 20 Buck Spin ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Earthbound
02. Curse of Conception
03. To Fly on Broken Wings
04. Starless Age (Enshrined)
05. Graveside Invocation
06. Spectral Savior
07. Wakien
08. Onward, Inward

Onnistuneen melodisen hevin tekemisen luulisi olevan helppoa kuin heinänteko, varsinkin jos käytössä on tonttinsa hyvin hallitseva laulaja. Siis luulisi. Spirit Adrift todistaa oivallisesti, että näinkin realistisiin odotuksiin voi helposti pettyä.

Parin vuoden ikäinen jenkkibändi hoitaa doomahtavan hevinsä tavalla, joka eittämättä lainaa ideoita retroilulta, muttei sorru niihin. Soundit ovat hyvät ja ehtaa tätä päivää. Kitarassa ja bassossa on mukavasti potkua, eikä rumpujenkaan osalta ole hommaa huonosti hoidettu. Laulajan kovaa ja korkealta -karjuntavivahteisuus on suhteellisen pätevää lajissaan. Yhtye välttääkin sen tyypillisen sudenkuopan, jossa laulupestistä vastaa jotain vähän sinne päin hoilottava tekijä.

Mutta kun itse biisit ovat ihan helvetillisen tylsiä ja mitäänsanomattomia, levy turhauttaa varsin nopeasti. Teknisesti ottaen Curse of Conception on taidolla laadittu, eikä sen prinsiipeissä ole sinänsä moitteen sijaa. Brittihevimäiset melodiat ovat teoriassa toimivaa kamaa ja vaikka yhtye hidastelee ehkä turhankin paljon, levy on periaattessa onnistunut suoritus.

Ehkä doom-puristien mielestä näin on myös käytännössä. Itse koen levyn lähinnä miellyttävän raskaaksi, mutta riffianniltaan köyhäksi. Melodiat ovat korkeintaan mukiinmeneviä, eivätkä laulumelodiatkaan kovin kaksisia. Laulajan taidoista ei selvästikään oteta irti sitä mitä voisi. Levy antaa koko kestonsa odotuttaa, että pian lähtee. Vaan ei lähde.

Curse of Conception on hyvä yritys, mutta onnistumisena korkeintaan puolittainen.09.10.2017, Serpent
https://spiritadrift.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/SpiritAdrift Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 592
Palaa »