Kansitaide Damnation Defaced
Invader from Beyond
CD
[ Apostasy Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Niom: 004d004f0049004e
02. Goddess of Machines
03. Invader from Beyond
04. Mark of Cain
05. The Observer
06. The Key to Your Voice
07. Rendezvous with Destiny
08. All Comes to Its End
09. Back from Apathy
10. Creator's Fall
11. Embraced by Infinity

Damnation Defaced edustaa death metalin modernimpaa linjaa pelottomasti. Mukana on niin syntikoita, djenttausta kuin runsaasti melodioitakin. Mikä parasta, yhdistelmä tuntuu toimivan bändin käsissä yllättävän hyvin.

On selvää, ettei Invader from Beyondin kohderyhmänä ole 90-luvun peruskuoloa palvovat ja kaavoihin kangistuneet jäärät. Sakemannikopla lähestyy kuolonmetalliaan innokkaasti ja viriilisti, eikä kavahda ajatusta sekoittaa epäkonventionaalisia ideoita musiikkiinsa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö bändin musiikki olisi perimmilltään juuri sitä itseään eli perusasioihin nojaavaa death metalia. Siis mihin? Örinälauluihin, raskaisiin riffeihin ja napakkaan soitantaan.

Myönnetään, että itsekin hieman yllätyin, kun aluksi niin epäilyttävältä vaikuttava yhdistelmä alkoi potkia. Syntikoita ei ensin edes noteerannut, sillä yhtyeen menevä melodinen death metal on hyvin kitaravetoista. Djenttaus sopii näin maltillisin määrin hyvin mausteeksi, sillä lopulta Damnation Defaced on enemmän velkaa ruotsalaiselle melokuololle kuin vaikkapa matemaattisesti soivalle Meshuggahille.

Muutamat puhesamplet ja koskettimet oikeastaan rikastavat soittoa hienovaraissesti ja osoittavat samalla miten luovasti kuoloa voi tehdä kuulostamatta radioita varten kevennetyltä deathcorelta.

Ei Invader from Beyond mikään mestarilevytys kuitenkaan ole, eikä siitä varmaan tule tulevaisuuden klassikkoa lajissaan. Tasaisen hyvä se on omassa lajissaan ja sehän se riittää. Hyvin tehtyä melokuoloa ei ainakaan koskaan ole liikaa.06.10.2017, Serpent
http://damnationdefaced.com/ https://www.facebook.com/damnationdefaced Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 470
Palaa »