Kansitaide Arida Vortex
Wild Beast Show
CD
[ Soundage Productions ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Escape from Hell
02. Ghost Rider
03. Dance of the Walking Dead
04. Strangers in Space
05. Tons of Metal
06. Higher
07. Raise Your Head
08. Gambler with the Fortune
09. Wild Beast Show
10. The World Is Ours
11. I Am the Law
12. Hail to Rock (re-recording)

Kesto: 53 min.

Kuka ja missä sienissä keksii aloittaa levyn lähes atonaalisella sumutorvea muistuttavalla säkkipillitörähdyksellä? Onko tässä joku mukahauska ja -ovela jippo heittää kuulijalle kierrepalloa ensimmäisestä sekunnista alkaen; jotakin peliä hevilevyintrojen arkkityypeillä? Tai, ihan vain mahdollisesti, rasittavaa paskaa? Harvoin mikään levy onnistuu ärsyttää ja, toisaalta, herättää kysymyksiä kirjaimellisesti ensimmäisellä sekunnillaan.

Paljon muuta uutta venäläiseksi metallibändiksi pitkäikäinen Arida Vortex ei seitsemännellä levyllään kuulijalle tarjoa. Wild Beast Show on läpensä keskinkertaista perinneheviä, josta ei löydy ainuttakaan uutta ideaa. Lyriikka-aiheet, riffikulut, kertosäehokemat ja kaikki muutkin on kuultu ja todistettu kymmeniä, satoja, kenties tuhansia kertoja aiemmin ja monesti vielä paremminkin. Jo kappalelistaus kertoo omaa kieltään siitä, kuinka epätoivoisesti bändi yrittää kerätä kaikki kliseet yksiin kansiin: on zombeja, avaruusolentoja, Judge Dreddia, pään nostamista ja ihan uudelleenäänitettynä ilmiselvästi Manowar-lyriikkageneraattorilla nimetty Hail to Rock.

Musiikillisesti ilme on lyriikallisen mielikuvituksettomuuden kanssa samalla tasolla: joskus tuplabasaria, aina kolmekymmentä vuotta sitten läpisoitettuja riffejä ja kokonaisvaltaista ideaköyhyyttä. Levy on, kaiken hyvän lisäksi, miksattu kaikkien loudness war -periaatteiden mukaan, mistä varmasti kaikki vanhainkodeissa uutta ja huonoa venäläistä perinneheviä etsivät kuulijat kiittävät, mutta meille muille ratkaisu on karhunpalvelus, kun soiton dynamiikka katoaa äänivalliin.

Tietenkin maailmassa on hirmuinen määrä huonompiakin levyjä kuin Wild Beast Show – selvähän se on, Arida Vortex sentään hallitsee soittimensa ihan riittävän hyvin – mutta silti oikeutusta kiekon olemassaololle on vaikea keskiä. Mitään vilpitöntä kertomisen- tahi näyttämisenhalua levyltä ei välity, kuten ei hyvää musiikkiakaan. No, onpahan seitsemäs levy tullut tehtyä ja kai sitä ihmisillä huonompiakin harrastuksia voi olla.04.10.2017, Aleksi Peura
https://www.facebook.com/ARIDA.VORTEX.BAND/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 509
Palaa »