Kansitaide Psychedelic Witchcraft
Sound Of The Wind
CD
[ Listenable Records ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Maat
02. Lords Of The War
03. Wild We Go
04. Sound Of The Wind
05. Turn Me On
06. Rising Of The Edge
07. The Warrens
08. Sin Of Mine
09. Let Me Be Myself
10.Horizons

Psychedelic Witchcraftin musiikissa on käynyt valtaisa muutos vain muutamassa vuodessa. Kun parin vuoden takaisella, varsin loisteliaalla The Visionilla soitto oli vielä paikoin vielä hieman hapuilevaa ja hakemalla haettua 1970-lukua, Sound of the Windillä meininki on aivan toinen. Biiseihin on tullut kuin varkain lisää varmuutta ja sävyjä. Yleistäen voisi sanoa, että Sound of the Wind on lähempänä huilutonta Blood Ceremonyä kuin Jefferson Airplanea. Se on selkeästi tähän mennessä tumminta ja raskainta mutta kuitenkin rokkaavinta Psychedelic Witchcraftia.

Bändiltä on ollut viisas veto tarkastaa musiikillista linjaansa. Varmasti oman osansa muutokseen on tuonut myös uusi, kovakätisempi rumpali joka ei turhia soitossaan jatsaile. Kun biisit lisäksi koostuvat niinkin maukkaista riffeistä kuin esimerkiksi Rising on the Edge, hienoista kertosäkeistä Wild We Gon malliin sekä yhtyeen nimen lupailemaa huuruilua Sound of the Windin muodossa, levyllä on sekä riittävän monipuolista materiaalia että selkeänä avautuva kokonaisuus.

Levyn kruunaavat soundit, jotka ovat sopivan luomut tuomaan menneen ajan tunnelmaa, jota viedään ns. kamat lujilla, kuulonhuoltoliiton suositukset reippaasti ylittäen. Ja autenttiseen vuosikymmenten takaisten levyjeen tapaan saa Sound Of The Windinkin kanssa nostaa volumea reippaasti saadakseen siitä kaiken irti.

Kymmenen biisiä ja vajaat 40 minuuttia kovaa rytyytystä, jossa kaikuvat menneen ajan raskaamman ilmaisun vaikutteet bluesista lähtien sekä mikä tärkeintä, hyvät biisit joista ei montaa valittamisen sanaa voi löytää etsimälläkään. Taidankin laittaa vielä kerran levyn soimaan ja nyökkäillä hyväksyvästi vähän lisää...

 

 06.11.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Magick Rites and Spells
Magick Rites and Spells
[ CD ]
The Vision
The Vision
[ CD ]
http://www.facebook.com/PsychedelicWitchcraft/ http://psychedelicwitchcraft.bandcamp.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Osta EMP:ltä Lukukertoja : 1996
Palaa »