Kansitaide Wöyh!
KRTKRTK
CD
[ Kaskelotti Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Totuuskone
02. V4RHE
03. Rapuarmeija
04. Takaperoisten kuiskausten metsä
05. Juoksuhiekka
06. Lasikraatteri
07. Kellonpurija
08. Kaukoputki

"Kotimainen progressiivisen wöyhötysrokin ehdoton kulmakivi" -sanoilla alkaa saatekirje. Kysymys kuuluukin onko ko. genressä muita kilpailijoita? Kuten kahden aikaisemman levyn kohdalla ilmeisimmät kumppanit ovat Hyyrysten veljesten YUP ja Stam1na, mutta nostaisin esille sellaisia orkestereita kuten Kuha. sekä varsinkin sanoitusten, mutta myöskin kepeämpien ja musikaalimaisten biisien osalta, mieleen tulee lastenmusiikkiorkesteri Tohtori Orff ja herra Dalcroze. Wöyhin kolmas levy sijoittuu kuulemma käänteiskronologisesti ennen ensimmäistä albumia. Ihan tarkkaa muistikuvaa ensimmäisen levyn biiseistä ei tässä vaiheessa löydy, mutta jotenkin aavistuksen tutun omaista sisältöä tarjoillaan, joten hyväksytään selitys.

Musiikillisesti ollaan tasan tarkkaan ympäri ämpäri ja pitkin poikin, mutta kuitenkin koherentisti wöyhöprogen ytimessä. Sanoituksellisestikin ollaan välillä hyvinkin naivististen kielikuvien äärellä, mutta toisaalla taas hyvinkin syvällisten maisemien lumoissa. Metallisin osasto on onneksi jätetty taakse, raskain groove löytynee Lasikraatterista. Koska uskon, että jokaisen biisin joka ikinen lyönti ja saundi ja muljautus on täysin tarkoituksellista, niin tässä ollaan musiikin osalta nerokkuuden ja hulluuden rajoilla, V4RHE kasarisyntikoineen ja tähtikarttaviiksineen sekä Juoksuhiekka banjoineen varmasti paras esimerkki tästä musiikillisesta kieli poskella -meiningistä. Toisaalta esimerkiksi Takaperoisten kuiskausten metsä, Lasikraatteri ja Kaukoputki ovat hyvinkin seesteistä ja jopa vakavan taiteellista materiaalia. Ja juuri tästä syystä levy toimii niin hyvin, jos kokonaisuus olisi pelkkää sekoilua tai vastaavasti vakavaa synkistelyä siihen puutuisi nopeasti.

Ja tässä on Wöyhin vahvuus, sanoitusten ja musiikin liitto toimii ja parhaimmillaan ollaan kuin musiikkiteatterissa, jossa eteen maalataan kokonainen kohtaus pitkästä näytelmästä. En usein sano, että levy voisi olla pidempikin, mutta KRTKRTK voisi olla. Kokonaisuus on hyvin kasassa, tuotanto toimii, soitto toimii, sanat toimii. Kansitaide toimii. Kaikki toimii. Nostanpa tässä vielä erikseen esille rumpali Anssi Nykäsen mahtavan vähäeleisesti groovaavan työskentelyn. Vallan nautittava esitys, kerta kaikkiaan.

 

 04.10.2017, Jaakko Nikko
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Dwzyrek
Dwzyrek
[ CD ]
http://www.woyh.fi https://www.facebook.com/WOYHWOYH/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2447
Palaa »