Kansitaide Wheelfall
The Atrocity Reports
CD
[ Apathia Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. The Way to Every Crime Is Ours
02. Nothing but Worms
03. Violence Is Seduction
04. Impenitent
05. There Is No You
06. Control
07. Black Bile
08. Compulsions
09. A Murmuring Swarm
10. Lost Cause

Miltä kuulostaisi, jos kauppaisin levyä käsitteellä industrial post-metal? Entäpä jos nostan esiin sellaisia yhtyeitä kuin Nine Inch Nails, Marilyn Manson ja Celtic Frost? Eikö värähdä vieläkään? Jos vastaus on yhä "ei", siirry eteenpäin. Tämä levy ei ole sinua varten.

Ei sillä, että itsekään kokisin varsinaisesti olevani moisten käsitteiden ja nimien kohderyhmää, mutta myönnettävä on, että ranskalainen Wheelfall lopulta yllätti positiivisesti. Tekele on – vaihteeksi – jotain aidosti omaperäisen kuuloista, ja samalla kohtuullisen hyvää.

Yhtyeen soitanta tuo ensin mieleen Nine Inch Nailsin sukuisen meiningin, mutta monella tapaa siitä myös selkeästi eroaa. Postmetallimaiisuus nousee esille vasta syvemmälle mentäessä, mutta matkan varrella aluksi oudolta vertaukselta kuulostanut Celtic Frost nousee esille kuin varkain.

Näitä eri tekijöitä yhdistää tietynlainen raskaus, tinkimättömyys ja synkkäsävyinen kierous. Twisti, joka ei niinkään rakennu yksittäisten tiukkojen riffien varaan, vaan mouruaviin kitaroihin, jyrisevään soitantaan ja omaleimaiseen esitystapaan. The Atrocity Reports ei ole niinkään riffi- tai biisilevy kuin tunnelmajulkaisu. Ja tämä tunnelma on paikoin häiriintyneen epäorgaaninen ja toisaalta myös pahaenteisen vinoutunut.

Wheelfallin tapa tehdä biisejä ei ole se tavanomaisin ja juuri tästä syystä post-metal onkin omiaan kuvaamaan yhtyeen musiikkia. Toisaalta metallisuus on vahvasti läsnä aina soundeja ja riffejä myöden. Laulupuolen huutava tulkinta on ehkä levyn heikoin antia, vaikka sinänsä sopiikin menoon oivallisesti.

The Atrocity Reports on kiinnostava tapaus, jonka kenties suurin puute on se, ettei se lyö leukojaan kunnolla yhteen kuulijan lihassa. Vaikka pito on hyvä, tiukempaa sävellys- ja sovitustyötä olisi vaadittu suoranaisen modernin klassikon laatimiseen. Kohtuullisen vaikuttava tapaus levy on toki näinkin ja epätavallisuudessaan ehdottomasti kuuntelunsa ansainnut.09.10.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Glasrew Point
Glasrew Point
[ 2CD ]
http://wheelfall.com/ https://www.facebook.com/wheelfall Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 448
Palaa »