Kansitaide Palantír
Lost Between Dimensions
CD
[ Stormspell Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. To Valhalla
02. Escaping Reality
03. War of of Worlds
04. The Dark Crystal
05. Revival
06. Warriors of the Sun
07. Tragicomedy
08. Centre of My Life
09. Kings and Queens
10. Lost Between Dimensions

Kesto: 54 min

Jotkut bändit tai muusikot joutuvat asettumaan suuriin saappaisiin: niin Iced Earthin Stu Block, Iron Maidenissa laulellut Blaze Bayley sekä Judas Priestissä ainoaa oikeaa Rob Halfordia tuurannut Tim ”Ripper” Owens tietävät varmasti, mitä tarkoitan. Toisaalta on myös bändejä, jotka asettavat itselleen suuret saappaat nimeämällä imitoinnin kohteiksi niin timanttisia porukoita, että uusien poppoiden on oltava reilusti keskikastin yläpuolella ollakseen tuntumatta kunnianloukkauksilta esikuvaa kohtaan.

Palantír kuuluu tähän jälkimmäiseen ryhmään ja esikuvaa ei tarvitse hakea edes promoinfoista, vaan jo ensimmäinen kappale To Valhalla paljastaa, että kyllä vain, Lost Horizonia tässä yritetään herättää henkiin. Monille power metalia tunteville vuosina 2001 ja 2003 kaksi aivan järisyttävän kovaa levyä tehnyt Lost Horizon on melkein Graalin maljan tasoinen pyhimysreliikki eikä syyttä: yhtye onnistui kahdella levyllään iskemään niin kovat lukemat mittareihin, että kolmoskiekko jäi kokonaan tekemättä. Voiko siis pieni, esikoislevyään tarjoileva ruotsalaisbändi pystyä täyttämään jättiläismäisiä saapikkaita?

Mitäs luulisit? Niin, ei tietenkään. Silti Lost Between Dimensions ei ole ollenkaan pöllömpi kiekko. Se ei ole missään Lost Horizonin tasolla, mutta moinen vaatimus on kohtuuton. Ei, Marcus S. Olkerud ei ole lähelläkään jumalallista Daniel Heimania; ei, yksikään kappaleista ei ole The Highlanderin tasolla, muista mestariteoksista puhumattakaan.

Jos tekemättä jäänyttä Lost Horizonin kolmoslevyä ei odota, Lost Between Dimensions on kaukana huonoimmasta mahdollisesta ajanvietteestä melometallidiggarille. Jotkin kappaleista ovat aidosti hyviä ja onnistuipa Warriors of the Sunin kertosäe tarttumaan tiukasti takaraivooni – siihen aniharva tusinamelometallibändin ralli kykenee. Kyllä, levy on pitkä ja aina välillä on hetkiä, jolloin touhu ei tunnu etenevän niin millään, mutta se voisi olla kokonaisuutena niin paljon paskempikin.

Ei välttämättä kuulosta kovin erikoiselta kehulta sanoa, että levy voisi olla huomattavasti huonompikin, mutta kun levyarvostelijalle (ainakin niin kyyniselle sellaiselle kuin itse olen) iskeytyy eteen nevahöödbändi, joka mainostaa seurailevansa Lost Horizonia, ensimmäinen reaktio on ”tämä ei voi toimia”. Mutta, tällä kertaa, se toimii ja se on paljon enemmän kuin usein.03.10.2017, Aleksi Peura
https://www.facebook.com/palantirsweden/ https://palantirsweden.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1006
Palaa »