Kansitaide Skinflint
Chief of the Ghosts
CD
[ Pure Steel Records ]

( 4½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Borankana Metal
02. Ram of Fire
03. Iqungo
04. Anyoto Aniota
05. Ndondoncha
06. Rainbow Snakes
07. Milk Fever
08. Anger of the Spirits
09. Chief of the Ghosts

Botswanan metalliylpeys Skinflint jatkaa perusasioiden parissa viidennellä kokopitkällä levyllään. Reipas puolituntinen Chief of the Ghosts on oiva yritys näyttää, ettei afrikkalainen hevi eroa muusta maailmasta, vaikka ripaus eksotiikkaa mukana onkin.

Skinflintin edelliset tekeleet ovat olleet mukiinmeneviä tekeleitä, joista kuitenkin on tupannut puuttumaan se tärkein eli hyvä biisimateriaali. Chief of the Ghosts ei lähde keksimään pyörää uudestaan, vaan nojaa perushevin perusasioihin perustason perusriffeillä. Homma on yksinkertaista renkutusta laiskalla tempolla ja käskyttävällä hevilaululla. Tai oikeammin laulu on puhemaista komentelua vailla kunnon melodiakulkua tai heville toisinaan ominaista rähinää.

Kiinnostavimmillaan Skinflint on silloin, kun se tuo mukaan paikalliset perinnesoittimensa. Ei siksi, että ne olisivat erityisen nautittavaa kuultavaa, vaan siksi, että bändin hevi on valitettavan tylsää ja mitäänsanomatonta. Kappaleet ovatkin enemmän tylsiä, jopa ankeita kuin meneviä tai tarttuvia. En muista milloin viimeksi olisin primitiiviblackin tai punkin lisäksi kuullut näin yksinkertaisia riffejä.

Yksinkertaisuus sinänsä ei ole kirosana, mutta jos siitä ei saa loihdittua hyviä biisejä, yritys on mennyt metsään. Näin on päässyt käymään Chief of the Ghostsin kanssa, joka on yksinkertaisesti tympäisevää kuultavaa. Kaiken kruunaavat demomaisen munattomat treenikämppäsoundit, jotka varmaan kelpaisivat 60-luvun progerock-yhtyeelle, mutta joilla ei tänä päivänä pärjää edes paikallisten demobändien vertailussa.

Botswanalaisuudella voi ratsastaa vain tietyn matkaa, mutta mukana olisi hyvä olla hyviä biisejäkin. Niitä ei ole tällä erää mukaan eksynyt.04.10.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Nyemba
Nyemba
[ CD ]
IKLWA
IKLWA
[ CD ]
Dipoko
Dipoko
[ CD ]
https://www.skinflintmetal.com/ https://www.facebook.com/SKINFLINTMETAL Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 505
Palaa »