Kansitaide Moonscape
Entity
CD
[ Moonscape Music ]

( 6 )
I. Disconsolation (The Hidden Threat)
II. A Farewell to Reality
III. Into the Ethereal Shadows
IV. Abandonment
V. Under Absent Clouds
VI. A Stolen Prayer
VII. A Crack in the Clouds
VIII. The Bargaining
IX. Entity

Moonscape on norjalaisen Håvard Lunden projekti, jossa soittaa melkoinen liuta vierailevia muusikoita. 40 minuutin mittainen teemalevy koostuu yhdestä kappaleesta. Albumi kertoo miehestä, joka haluaa sulkea maailman ulkopuolelle, mutta löytääkin mörköjä oman päänsä sisältä.

Moonscape listaa vaikutteikseen Opethin, Edge of Sanityn ja Ayreonin. Entity kuulostaakin valitettavan paljon siltä, että Lunden tavoittelee Opethin tyylisiä massiivisia progesfäärejä. Tyyli on tuttu aina väliosia myöten, mutta siinä missä Opeth on luonut koukuttavia ja ikimuistoisia kappaleita mielenkiintoisine väliosineen, Moonscape jää vaisuksi. Kone käy komeasti, mutta ratissa pitäisi olla paremmin hereillä.

Entity on teknisesti hienosti toteutettu kokonaisuus, mutta yhtäkään melodiaa siitä ei jää soimaan päähän tai se ei muutenkaan jätä pysyvää muistijälkeä. Jossain vaiheessa runsas kitarasooloilu alkoi jopa ärsyttämään.

Moonscape on kehityskelpoinen proggis, mutta Entitystä jää lopulta komean ulkokuoren jälkeen harmittavan vähän käteen.04.10.2017, Niko Kaartinen
https://moonscape.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 558
Palaa »