Kansitaide Coven
The Advent
MCD
[ Svart Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Brave Warriors
02. 業 -カルマ Karma
03. Wings of Glory
04. Scream for Tomorrow

Japanilaiset tekemässä brittihevi(jäljitelmä)ä? No mikä jottei, kunhan hommassa on ehtaa samuraipotkua! Ja sitähän löytyy kaksikkona toimivan Coven-yhtyeen esikoisjulkaisulta The Advent, joka sisältää neljä biisiä tyylitajuista heviä.

Toisenlaisilla laulusuorituksilla olisi helppo uskoa Covenin olevan jostain päin Eurooppaa. The Adventin tarttuvissa riffeissä nimittäin on jotain niin kovin tuttua ja tarttuvaa. Jos menossa onkin paikoin vahvaa Iron Maiden -vibaa, niin tuntuu siinä myös ruotsalainen soitanto. Eräskin riffi tuo mieleen lähes yks'yhteen Therionin hevimmän annin, kiehtovaa kyllä.

Soitto on särmikästä, tarkkaa ja napakkaa, etenkin nopeampia sahauksia ja mukavia melodioita kuuntelee lämmöllä. Mutta levyssä on myös heikkoutensa ja niistä suurin löytyy, kenties vähemmän yllättäen, laulupuolelta. Ja tästä heikkoudesta en pääse ohi korvia lotkauttamalla, sillä heikosti mankuva ääni käy paikoin ärsyyntymiskynnyksellä. Parhaimmillaankin meno on maltillisen keskinkertaista. Jos jotain Coven kaipaisi, niin kunnollista, taitavaa hevilaulajaa.

Tuotantopuoli noin yleisesti on asiallisen käppähevimäistä, jossa pieni terävöityminen ja särmikkyys ei olisi lainkaan pahitteeksi. Asiansa se kuitenkin ajaa, etenkin näin ensimmäisen levyn kohdalla.

Ontuvien laulujen takia Coven jättää paljon toivomisen varaa. Toisaalta levyssä on paljonkin mistä pitää, mutta ikävä kyllä laulut tekevät täysiverisestä nauttimisesta kohdallani mahdotonta. Näistä huolimatta yhtye kannattaa laittaa korvan taakse.02.10.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Worship New Gods
Worship New Gods
[ CD ]
https://www.coven.site/ https://www.facebook.com/Coven.Japan/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 678
Palaa »