Kansitaide Air Raid
Across the Line
CD
[ High Roller Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Hold the Flame
02. Line of Danger
03. Aiming for the Sky
04. Cold as Ice
05. Entering the Zone Zero
06. Hell and Back
07. Northern Light
08. Raid or Die
09. Black Dawn

Vuosi 2017 on ollut retroilun luvattu vuosi. Toinen toistaan kovemmin retroilevia metallibändejä on tullut kuin sieniä sateella ja erityisesti Ruotsi tuntuu kunnostautuneen tällä saralla useammankin bändin voimin. Yksi näistä on vuonna 2009 perustettu Air Raid, joka on farkkuliiviheviään tehnyt jo kolmen albumin verran.

Across the Line on energistä perinneheviä, joka pistää viikset vipattamaa ja etutukan heilumaan. Tämä on musiikkia ajalta ennen matkapuhelimia ja internetiä. Kyseessä on aikamatka siihen aikaan, kun lelut olivat mallia Masters of the Universe ja Barbie, ja telkkarista nautittiin Dallasia ja Kari Salmelaisen juontamaa Napakymppiä. Jos edellä mainitut käsitteet tuntuvat etäisiltä tai jopa vierailta, et ehkä ole bändin ydinkohderyhmää.

Olisi helppoa kuitata ruotsalaisten yritys menneeseen aikaan pelkäksi pastissiksi, mutta pinnan alla kuhisee muutakin. Across the Line on nimittäin väkevää ja tunnevetoista heviä oikeanlaisilla soundeilla sekä sopivan raspisella laululla. Eivät nämä riffit tai yksittäiset ideat mitään uutta sinänsä ole, mutta entä sitten?

Kuten olen aiemminkin pamissut, hyvä retro on hyvää ja sille on paikkansa. Huonojen taas ei kannata vaivautua, eikä sillä ole mitään tekemistä sen kanssa onko meno retroa vai alkuperäistä. Air Raid tykittelee jalan heilumaan ja nyrkin puimaan. Jopa kitarasoolot ovat juuri sopivasti kohdillaan. Biiseissä on tarttuvuuttakin juuri osuvasti.

Air Raid ei ole ehkä kaartinsa kirkkainta timanttia, mutta keskimääräisen jäljittelijäapinan Across the Line soittaa suohon etu- tai takaperin. Tällaiselle retro-overlordille minäkin lämpenen!03.10.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Danger Ahead
Danger Ahead
[ MCD ]
https://www.facebook.com/AirRaidOfficial/ https://soundcloud.com/air-raid-sweden Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 587
Palaa »