Kansitaide Father Of Serpents, The
Age Of Damnation
CD
[ United By Chaos/Satanath Records ]

( 5- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Walls Of No Salvation
02. The Flesh Altar
03. Tale Of Prophet
04. The Grave For Universe
05. Tainted Blood
06 .The Afterlife Symphony
07. The Quiet Ones
08 .The God Will Weep For You
09 .The Last Encore
10. Viral

The Father of Serpents tarjoilee meille tavallaan varsin koomisen levyn. On toki selvää, että viitteitä toisista bändeistä kuuluu lähes jokaisella bändillä mitä maa päällään kantaa. Age of Damnation  kuitenkin kuulostaa siltä kuin kuuntelisi Eläkeläisten tuotantoa läpi miettien, että mikähän se tämäkin biisi alunperin oli. Eläkelaiset tosin huvittaa enemmän kuin The Father Of Serpents.

Jos siitä pääsee yli, että bändi lainailee surutta My Dying Briden, Paradise Lostin ja Moonspellin alkupään tuotoksilta, niin tarjoileehan se ihan toimivaa ja kohtalokkaan kuuloista goottilaista doomia. Bändin konsepti on ainakin näennäisesti kunnossa ja biiseissäkin paikoitellen ihan mukavaa jurnutusta, kuten vaikka The Last Encoren muodossa. Jossa yhtye saattaa jopa kuulostaa itseltään... tai no, en tiedä.

Age Of Damnation on muodollisesti pätevää doom-metallia tuttuun 2000-luvun tyyliin, josta on turhia särmiä hiottu pois, jottei kuuntelijalle iskisi tunne, että ihmiset siellä soittavat. Onneksi bändin molemmat laulajat pitävät huolta inhimillisyydestä. Tamerlanin örinä on kovin tasapaksua eikä herätä tunteita suuntaan tahi toiseen. Viulun lisäksi puhtaista lauluista vastaavan Pavle Solijin ääntelyt menevät jossain siellä vireen molemmin puolin. Kumpikaan laulaja ei tunnu istuvan musiikkiin kovinkaan hyvin. Kuulostaakin kuin laulujen teko olisi vain pakollinen paha The Father Of Serpentsille.

Aika ristiriitaisen tunteen levy jättää. Paikoitellen hyvinkin toimivia ideoita ja mukiinmenevää tunnelmointia, mutta on todella hankala päästä yli kaikesta, mikä levyssä ei toimi. Ehkäpä Age Of Damnation voisi toimia tietyllä tavalla kokoelmalevynä niille, joita doom-metal kiinnostaa, muttei millään jaksaisi kahlata useamman bändin katalogia läpi. Se taas, onko tässäkään ajatuksessa mitään järkeä, onkin sitten asia erikseen. Taidanpa kuitenkin laittaa Anatheman Serenadesin soimaan.
 04.10.2017, Tuomio Harju
http://www.facebook.com/thefatherofserpents/ http://satanath.bandcamp.com/album/sat175-the-father-of-serpents-age-of-damnation-2017 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 588
Palaa »