Kansitaide Nocturnal Rites
Phoenix
CD
[ AFM Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. A Heart As Black As Coal
02. Before We Waste Away
03. The Poisonous Seed
04. Repent My Sins
05. What's Killing Me
06. A Song For You
07. The Ghost Inside Me
08. Nothing Can Break Me
09. Flames
10. Used To Be God (bonus)
11. Welcome To The End

Tutkimus: kappalejärjestyksellä on merkitystä! Havaitsin tämän itsestäänselvyyden arviota kirjoittaessani, kun biisilistan kopiointi lafkan sivuilta osoitti minun kuunnelleen latauspromoa toista kuukautta väärässä biisijärjestyksessä. Johan se ihmetyttikin, miksi A Song For Youn kaltainen konesäksätyksellä alkava puolitempojunttaus olisi muka valittu aloitusraidaksi. Tosin eipä oikeasti ensimmäisenä oleva A Heart As Black As Coal ole kivan lennokkaasta kertosäkeestään huolimatta myöskään sitä useimpien fanien odottamaa "vanhaa" Nocturnal Ritesia heidän palatessaan nyt kymmenen vuoden julkaisutauolta. Odotuksissa itseäni huvittaa se fakta, että Phoenixilla kuitenkin selkeästi jatketaan vokalisti Jonny Lindqvistin ajan vanhimman ja rankimman albumin, Afterlifen (2000) linjoilla ja siis loogisestikin The 8th Sinin (2007) perintöä. Homma jatkuu juuri siitä, mihin bändi ennen taukoaan jäi.

Tämä kymmenen vuoden takaista ehkä vähemmän pop ja samalla hiukan rankentunut soundi voi hyvin olla Scar Symmetryn perustajajäsenenä tunnetun tuottaja Per Nilssonin vaikutusta, joka aiemmin tänä vuonna astui bändin edelliset 10 toimintavuotta toisen kitaran varressa vaikuttaneen Nils Norbergin saappaisiin. Tuossa välissä satunnaisesti keikkaillessaan heillä ehti kitarassa piipahtaa myös Chris Rörland ennen Sabaton-pestiään. Tälle onkin merkitty sävellyskrediitti yhteen parhaista kappaleista, ensimmäisenä näytevideona julkaistuun Before We Waste Away'hin. Biisi edustaa tyyliltään yhtyeen kulta-aikana yleisesti pidettyä kolmen albumin (Shadowland, New World Messiah & Grand Illusion) suoraa 2002–2005, jossa ilmavat melodiat ja Lindqvistin persoonallisen karheansävyinen laulu loivat sen tavaramerikiksi käyneen kombinaation, mille powermetallin ystävät ovat odottaneet jatkoa heille pettymyksen aiheuttaneen kahdeksannen albumin julkaisusta saakka.

Sellaista materiaalia ei vain ole kovin paljoa nytkään tarjolla, mutta esimerkiksi levyn päättävässä Welcome To The Endissä tai The Poisonous Seedissä on kaiken jousisoitinkiipparoinnin ja rumpumätön alla noita tuttuja laulumelodioita, eikä niitä tarvitse paria kuuntelua kauempaa kaivaakaan esiin. Lindqvistiä pitää kehaista erikseen, hän oli ikämies jo vuosituhannen alussa bändiin tullessaan, mutta ukon ääni tuntuu vain parantuneen kaikki nämä vuodet. Virheetön ääntäminenkin on hyvä ottaa esille, kun monia muita skandinaavisia laulajakollegojaan siitä usein moititaan. Yhtään huonoa raitaa ei yhdentoista joukkoon ole päässyt, mutta hieman liian monta samankaltaista ja etenkin -tempoista levyn keskivaiheilla tarjotaan. Itse olisin löysännyt mieluusti rankkuusruuvia sen verran, että päästäisiin nopeampaa. Nyt yksi levyn rivakoimmista ralleista, Used To Be God, on merkitty digipak- ja LP-bonukseksi. Se ja erityisen hienosti laulettu The Ghost Inside Me sekä komeasti nimetty, eniten yhtyeen klassista soundia oleva Nothing Can Break Me hoitavat nyt nopeiden biisien laitaa ihan hyvin, muttei niillä taida kuitenkaan olla uumajalaisten hittien pariin asiaa. Pääasia kuitenkin, että Nocturnal Rites on palannut levytyskantaan!

 

 03.10.2017, Jussi Kallinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The 8th Sin
The 8th Sin
[ CD ]
Grand Illusion
Grand Illusion
[ CD ]
Lost In Time
Lost In Time
[ 2CD ]
New World Messiah
New World Messiah
[ CD ]
http://www.nocturnalrites.com/ http://www.facebook.com/pages/Nocturnal-Rites-The-Official-Site/161333717210034 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1326
Palaa »