Kansitaide A.R.G. / Worthless
Hellcome Misery/Chaotic Nausea
CD
[ omakustanne ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
A.R.G.
01. Bonegrinder
02. Hellcome Misery
03. Submit To None
04. Rollin' Thru The Night (Zero Nine cover)

Worthless:
05. Loins Of Babylon
06. Chaotic Nausea
07. Requiem Of Justice
08. Tides Of Oblivion

kesto: 39:59

Muinainen mätänevä hautausmaavartio A.R.G. ja arvoton Worthless tuovat kimppalevyllään kuulolle kalmistojensa viimeisimpiä raatoja. Splitti koostuu kahdesta uudesta EP:stä: A.R.G.:n Hellcome Miserystä ja Worthlessin Chaotic Nauseasta.

1987 perustettu A.R.G. teki paluun vuosikymmenen alussa, ja Redemption From Refaimia (2015) seuraavan toimivan Hellcome Miseryn vanhan koulun thrash on väkevä osoitus, että setämiesten kolmessa omassa nyrkissä ja yhdessä lainassa on yhä voimaa. Kappaleet muistuttavat, ettei thrashiakaan tarvitse koko ajan piiskata sata lasissa hysteerisesti kohkaten. Tätä päivää kielii jämäkkä soundimaailma, jota ei kuitenkaan liikaa ole modernisoitu. Pauke on kauttaaltaan räväkkää, mutta hyvänä osoituksena nautittavasta myllytyksestä toimii nimikkokappaleen svengaava poljento, riffimyllytyt ja kolkonoloiset sooloilut. Biisinelikon viimeinen, vuoden 1988 Voodoo Youlla alkujaan soinut Zero Nine -laina Rolling Thru The Night (alunperin tosin Rollin' Through The Night) soi "hieman" eri tavalla. Vaikka omaakin sovitusta A.R.G. on mukaan saanut, kappale erottuu tokan perinteistä kaavasta, eikä mitenkään huonolla tavalla. Oma biisikolmikko toimii hyvinkin verevästi, eikä kalpene alkupään tuotannon rinnalla, saatikka ylipäätään thrash-kentällä.

Worthlessin osuus, Chaotic Nausea, on ollut saatavilla bändin BandCampissa eikä sitä ilmeisesti ollut alkujaankaan tarkoitus julkaista muussa muodossa. Onneksi EP sai kuitenkin fyysisenkin version, kun se kerran jakoon laitettiin – kuka sitä nyt heikkoa matskua haluaisi levittää edes bittivirtana.

Biisinelikko on loistavan debyyttialbumi Grim Catharsisin sävellysaikakaudelta, mutta nämä on viimeistelty vasta myöhemmin. Setti on kuitenkin niin tyylillisesti kuin soundillisesti samaa kuin albumilla, mikä kertoo, että bändillä on ollut selkärankaa pitää albumijulkaisunsa mitta optimaalisena ja karsia sieltä epäolennaisuudet. Sehän ei näin digiaikana ole aina itsestäänselvyys. EP:n biisinelikon säästäminen myöhemmälle ajankohdalle on ollut siis ihan perusteltua.

Se Worthlessin kohdalla aina välähtävä Celtic Frost -kortti nousee toki edelleen laulun T.G. Warrior -tyylisissä venytyksissä ja rytmiikassa, mutta jo albumilla esiintynyt murea soundimaailma ja jyräävä poljento ovat se kaava, jolla näitä biisejä kuljetetaan. Vaikka koko biisinelikko ajaa asiansa, erityisesti päätöskappale Tides Of Oblivion nousee tamperelaisten puoliskon kohokohdaksi. Kappaleen synkän jylhä ote, marssikompit ja melankoliset liidit maalaavat varsin pahaenteisiä tiloja. Chaotic Nausea osoittaa, että vahvaa matskua jäi debyyttilevyn ulkopuolellekin.

Kun EP ei ehkä ole se kaupallisesti kannattavin julkaisumuoto, tällaiset splitit ovat toimiva tapa päästä näyttämään voimansa, vaikka tyylillisesti bändit eroavatkin toisistaan. Tässä tapauksessa se tapa tuottaa jämäkän 40-minuuttisen raskasta metallia.27.09.2017, Janne Rintala
https://www.facebook.com/Worthlessofficial/ https://www.facebook.com/AncientRottenGraveguards/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1595
Palaa »