Kansitaide Aeon, The
Songs of the Great Beast
CD
[ Luova Records ]

( 10 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Hymn to Pan
02. Hymn to Satan
03. The Bornless One
04. Hymn to Lucifer
05. Opium Delirium
06. Long Odds
07. Liber Tzaddi

Aleister Crowley, suuri peto. Mies, jonka tekstejä ja oppeja tulkitaan tämänkin lukemisen hetkellä monessa paikassa ja monella eri tavalla. Seitsenhenkinen The Aeon -kollektiivi on tuottanut Tuukka Tyvelän sävellyksiin tunnelman toisesta maailmasta – maailmasta jossa kaikuvat sumerilainen mystiikka ja suomalainen melankolia. Musiikki on sävelletty Oulun ylioppilasteatterin Suuri peto -näytelmään.

Songs of the Great Beast koostuu omintakeisesta folkista, jossa etäisiä kaikuja kuuluu niin Pentanglesta kuin Ra Al Dee Experiencestäkin, jota mielikuvaa toki lisää vahva naislaulu. Anna-Kaisa Kettusen kuulas ääni kantautuu lujaa akustisten kitaroiden, itämaisten perkussioiden ja monen eri kielisoittimen kutoman verkon yli. Kaikessa kuuluu ymmärrys dynamiikasta ja kokonaisuuden yhteen sovittamisesta.

On hieman vaarallista lähteä tekemään musiikkia sanoitusten ympärille, mutta The Aeon välttää eteen tulleet haasteet ammattitaitoisesti. Yhtyeen musiikissa ovat läsnä yhtä aikaa suuret tekstit ja omintakeinen musiikki, eikä niistä kumpikaan näin ei yhteen liitettynä aiheuta myötähäpeää, vaikka yleisellä tasolla Crowleyn puuhista voi toki olla montaa mieltä.

Levyltä on oikeastaan turhaa eritellä mitään biisiä ylitse muiden, koska kokonaisuus on rakennettu niin vahvasti albumimittaan, että suosittelen nauttimaan Songs of the Great Beastin ajatuksen kanssa kerralla alusta loppuun, samalla kirjoituksia tutkaillen tai vain kuunnellen.

Songs of the Great Beast lunastaa paikkansa kenties yhtenä parhaista folkahtavammalla saralla koskaan vastaani tulleista levyistä, mitäpä siitä siis enempää sanoisi? Ei mitään, ei kerrassaan mitään. Olen mykistynyt.

 

 

 26.09.2017, Tuomio Harju
http://www.facebook.com/theaeonband/ https://luovarecords.bandcamp.com/album/songs-of-the-great-beast Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4707
Palaa »