Kansitaide Archspire
Relentless Mutation
CD
[ Season Of Mist ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Involuntary Doppelgänger
02. Human Murmuration
03. Remote Tumour Seeker
04. Relentless Mutation
05. The Mimic Well
06. Calamus Will Animate
07. A Dark Horizontal

Teknistä deathmetallia soittava kanadalaisviisikko Archspire lyö kolmannella levyllään pöytään todellisen ässän. Edellisellä, vuonna 2014 julkaistulla The Lucid Collectivella yhtye yllätti allekirjoittaneen täysin puun takaa ja laatu on parantunut entisestään. Archspire on Relentless Mutationilla enemmän kaikkea: teknisempi, nopeampi, tiukempi ja myös melodisempi. Millintarkan pikatulituksen vastapainoksi yhtye osaa myös jarrutella ja päästää kuulijan hetkeksi helpommalla ennen kuin syöksytään taas musiikilliseen vuoristorataan, totta kai ilman turvavöitä.

Archspiren soundin kulmakivenä on vokalisti Oliver Rae Aleron joka syytää sanoja täysin käsittämätöntä vauhtia. Jos örinän tempo oli nopeaa edellislevyllä, lähestyy se nyt jo lähes naurettavia nopeuksia. Lopputulos on hillitön ja kun se yhdistetään soittajien äärimmäisen tiukkaan ja ylettömän taitavaan soittoon, saa kuuntelija kerätä leukojaan lattialta. Viimeksi näin riemastuttavan kokemuksen tarjosi Napalm Death kohta 30 vuotta sitten enkä yhtään ihmettele, jos jollekin tulee mieleen, että nyt mennään liian pitkälle.

Mentiin tai ei, Relentless Mutation muistuttaa myös tiivistämisen tärkeydestä. Seitsemän kappaletta ja noin puoli tuntia on täysin riittävä määrä hyperaktiivista luukutusta melodioista ja suvannoista huolimatta. Sen toivoisi muidenkin yhtyeiden muistavan. Tämä on upea levy!

 22.09.2017, Tuomo Hohtari
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Lucid Collective
The Lucid Collective
[ CD ]
https://www.facebook.com/Archspireband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1775
Palaa »