Kansitaide Blackfinger
When Colors Fade Away
CD
[ M-Theory ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. When Colors Fade Away
02. Can I Get a Witness
03. All My Sorrow
04. My Old Soul
05. After-now
06. Crossing the River
07. Beside Still Water
08. Waiting for the Sun
09. Till We Meet Again

Kesto 38:37

Se on nimittäin sillä lailla, että Trouble on maailman kovimpia bändejä. Eric Wagneria fanitan kovaa myös, niin edellä mainitun legendabändin aikakaudelta kuin myöhemmissäkin projekteissaan sekä osallistumisissaan. Vuonna 2012 perustettu Blackfinger on Wagnerin hommien verrattain uudempaa satoa, ja nyt syyskuun puolivälissä julkistunut When Colors Fade Away on järjestyksessään bändin toinen täyspitkä. Tarjolla on hiukan vajaan 40-minuuttisen mitalta lopunaikoja sekä olevuuksien taakkoja harteilla.

Kuten suunnilleen kaikki Wagnerin luotsaamat kamat, on myös käsillä oleva tuotos varsin erilaista ja eritoten koukeroisempaa sekä kokeilevampaa vaikkapa nyt Troublen suoraviivaisempaan linjaan nähden. Selkein vertailukohde olisi lähinnä toinen viime vuosien kova bändinsä The Skull, mutta sekin astelee jossain määrin suorempia latuja. Blackfingerissä kuljettiin jo debyytillä varsin omintakeisilla poluilla, ja kakkoslevy jatkaa pitkälti samaa linjaa, vieden soundia vielä edellisestä aavistuksen raskaampaan suuntaan. Yleisfiilistäkin on ruuvattu aiempaa tummanpuhuvammaksi. Melodioita ryydittävät tälle proggikselle ominaiset, tavanomaisuuksista ajoittain syrjempään nyrjähtävät koukkaukset. Vaikka Wagnerin ääni nykyisin kuulostaakin vähän monenlaiset ryteiköt läpi käyneeltä niin sävyltään kuin tyyliltäänkin, tuntuu ulosantinsa nyt uusimmallaan kenties parhaimmalta aikoihin.

Kokonaisuutena levy ei ole juurikaan helpompi kuin ensimmäinenkään yhtyeen julkaisu, mutta lähtee avautumaan kuitenkin sopivalla vauhdilla. Ei välttämättä myöskään ensisijainen suositukseni, jos Eric Wagner, The Skull tai good ol' Trouble eivät sano yhtään mitään. Mutta hiukankaan näitä kaikkia tiedostavammalle sekä diggailevammalle joukolle ehdottomasti katsastamisen arvoinen levy. When Colors Fade Away on vanhempien jäärien doomia meille, jotka olemme jo ehtineet nähdä monenlaisia olemisen nurjempia puolia, käyneet syvällä ja kuin ihmeen kaupalla rämpineet edes jollain tavalla takaisin.

 22.09.2017, Frostheim
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Blackfinger
Blackfinger
[ CD ]
https://blackfinger.net/ https://theblackfinger.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 859
Palaa »