Kansitaide Abhordium
Omega Prayer
CD
[ Raja-audio ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Chronology of Decadence
02. Channeled be My Hate
03. Asebeia
04. Obsidian Chamber
05. Perpetual Desertification
06. At the Highest Temple
07. Dreary Touch of the Void
08. From the Depths I Slithered
09. Omega Prayer

Ensikosketukseni salolaiseen Abhordium-yhtyeeseen oli vuoden 2009 Tuska-festareilla saatu omakustanne. Vielä tuolloin yhtye paiskoi brutalo-henkistä kuolonmetallia teknisellä vivahteella. Pari vuotta myöhemmin yhtye julkaisi tutkani alta lipuneen esikoislevynsä When Depravity Incarnates ja painui sitten moneksi vuodeksi unholaan.

Uusiutunut Abhordium tekee kuuden vuoden tauon jälkeen paluun black/death metal -yhtyeeksi muuntantuneena. Omega Prayer onkin ensisijaisesti mustan metallin palvontaa, joskaan death metal -historiaa bändi ei selvästikään ole unohtanut. Hyvä niin.

Omega Prayer soi nopeatempoisesti ja pääosin suoraviivaisesti. Rumpali tikkaa tiukasti ja miellyttävästi kikkaillen. Laulupuoli vuorottelee käheän ärinän ja möreämmän örinän välillä. Näistä jälkimmäinen on parempaa suorittamista, mutta vaihtelun nimissä sulatan molemmat vaihtoehdot levyllä hyvin.

Kiinnostavasti Abhordium on löytänyt itsensä uudesta kulmasta Omega Prayerin myötä. Tyyli ei ole aivan tavanomaisinta black/deathia, sillä bändin soitossa on tietynlaista omaleimaisuutta. Ehkä näistä merkittävin on juuri tuo hieman teknisempi lähestymistapa, joka tekee levystä astetta kiinnostavamman.

Näistä huolimatta levyssä on paljon mukana hiomattomuutta. Se ei jätä suuremmin muistijälkeä tai revi kunnolla mukanaan riffiparaatiin. Lopputuloksena syntynyt levy on kelposoundinen, miellyttävätunnelmainen musta helmi, joka kuitenkin jättää lopulta hieman toivomisen varaa. Viat ovat pieniä, eikä levyltä löydy sen suurempia syitä miksei sille antaisi mahdollisuutta.28.10.2017, Serpent
http://abhordium.com/ https://www.facebook.com/Abhordium Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 625
Palaa »