Kansitaide Black Dahlia Murder, The
Nightbringers
CD
[ Metal Blade ]

( 7+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Widowmaker
02. Of God and Serpent, Of Spectre and Snake
03. Matriarch
04. Nightbringers
05. Jars
06. Kings Of The Nightworld
07. Catacomb Hecatomb
08. As Good As Dead
09. The Lonely Deceased

Kun The Black Dahlia Murder julkaisi Everblackin (2013), olin myytyä miestä. Sitä ennen olin jättänyt amerikkalaisyhtyeen tietoisesti takavasemmalle ja tuumaillut tutustuvani sitten, kun jaksan ja viitsin. Everblack kiepautti minut hyvinkin nopeasti pauloihinsa. Pientä suhteentynkäämme vahvisti entisestään seuraavan vuoden Suomen-kiertue. Sen jälkeen suhteellemme kävi jonkinlainen coitus interruptus.

Nightbringersiin tultaessa bändin kokoonpano on muuttunut parin vuoden takaisesta Abysmalista yhden miehen verran. Ryan Knightin tilalla kitaraa käskyttää esimerkiksi Cannabis Corpsesta tuttu Brandon Ellis. Nightbringersin viehätys ei jää ainakaan kitaraosastosta kiinni, sillä lähes biisissä kuin biisissä niin Ellis kuin Brian Eschbach piiskaavat instrumenttejaan niin maan perkeleesti. Jonkinlainen kohokohta kuullaan Kings Of The Nightworldissa, jonka sooloissa tarjoillaan parasta a-laatua.

Nightbringers ei vaani, hiiviskele tai odota kaislikossa hauen tavoin pääsevänsä yllättämään ja näyttämään vaarallisuutensa. Miltei koko levy on samaa kaliberia niin hyvässä kuin pahassa, tempovaihtelut eivät ole tällä levyllä isoimmillaan. Hitaammat tanhut levy tarjoaa nimikkorallissa, jossa siinäkin rumpali Alan Cassidy saa jalkajumppaa aivan riittämiin. Everblackin materiaali ei ole enää tuoreessa muistissani, mutta muistelisin kuitenkin sen olleen pykälän verran melodisempaa paahtoa.

Nightbringers on reilu puoli tuntia raivokasta Mustaa Dahliaa sitä haluaville, ja viimeistään Of God and Serpent, Of Spectre and Snakessa kuuntelija tietää, mikä bändi soittimessa pauhaa. Tämä tunnistettavuus lieneekin The Black Dahlia Murderin jonkinlainen vahvuus. Veikkaisin kuitenkin, että jos Nightbringers – eikä Everblack – olisi julkaistu 2013, lyhyt mutta tunteikas suhteemme ei olisi kestänyt niinkään kauaa.06.10.2017, Samuli Keskitalo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Abysmal
Abysmal
[ CD ]
Everblack
Everblack
[ CD ]
Ritual
Ritual
[ CD ]
Deflorate
Deflorate
[ CD ]
Nocturnal
Nocturnal
[ CD ]
http://www.tbdmofficial.com/ https://www.facebook.com/The-Black-Dahlia-Morder-417357415096801/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 913
Palaa »