Kansitaide Ancara
Garden of Chains
CD
[ Concorde Music Company ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The End (Easier Than Love)
02. Wake Up
03. Feeding The Fire
04. Changes Come
05. Ending Mode
06. Child Of The Sun
07. Perfect Enemy
08. Incomplete
09. The Warmth
10. Garden Of Chains
11. Better Man

Minulla on ollut mielikuva Ancarasta hyvinkin totisena bändinä, mutta nyt ne perkeleet nauravat takakannen kuvassa! Mitä oikein on tapahtunut? Garden of Chainsia kuunnellessa se selviää: äijät ovat vääntäneet pitkän uransa parhaan levyn. Se onkin sopivaa tähän saumaan, jossa vuorikiipeilemällä saavutettu ulkomusiikillinen näkyvyys olisi syytä hyödyntää.

Jimmy Westerlundin palkkaaminen tuottajaksi on ollut mainio liike. Mies on tuonut selkeästi potkua Ancaran tekemisiin. Bändin ennestäänkin vahvin lenkki, solisti Sammy Salminen, on nyt entistäkin vahvempi. Lauluissa on tällä kertaa niin paljon melodiaa, että ne ovat jo miltei tarttuvia. Levyn kolmessa hitaimmassa biisissä Salminen pääsee näyttämään osaamistaan enemmän kuin tässä bändissä koskaan.

Sounditkin on päivitetty tähän päivään. Koneet ovat välillä enemmän, välillä vähemmän tyylikäs osanen kokonaisuutta. Pahimmillaan ei olla kaukana industrialista, mutta sitä tapahtuu onneksi vain hetkittäin. Gootahtavaakin vivahdetta pukkaa toisinaan. Ancara on kuitenkin edelleen se aiemmilta levyiltä tuttu metallibändi. Riffit ovat raskaita ja The End (Easier than Love) tarjoaa kitaraosastolla oikeastaan jo grungea. Mikäs siinä, sillä tyyli kuin tyyli tuntuu ainakin kohtalaisesti bändille istuvan, eikä pieni vaihtelu tee hallaa kokonaisuuden kannalta.

Ancaran musiikki on saanut hieman lisää mahtipontisuutta. Paikoin jylhä vaikutelma ei ole ollenkaan pahitteeksi, mutta se, mikä tässä nyt edelleen mättää, on biisit. Vaikka kuinka pyörittelisi, niin oikein mikään kappale ei jää muita paremmin mieleen, paitsi hieno balladi Ending Mode. Salmisen jo mainitun osaamisen lisäksi kappale on oikeastaan kaunis vanhalla kunnon heviballadi-tavalla, ja olisikin kotonaan vaikkapa Westerlundin One Desire -bändin levyllä.

Muutama nappisävellys lisää ensi kerraksi, kiitos! Soiton ja varsinkin laulun puolesta kaikki lienee toteutettavissa. Eikä niitä koukkuja nyt uistintehtaallista edes tarvittaisi...

 

 18.09.2017, Ismo Karo
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Chasing Shadows
Chasing Shadows
[ CD ]
Beyond the Dark
Beyond the Dark
[ CD ]
Deny
Deny
[ CDS ]
The World
The World
[ CDS ]
The Dawn
The Dawn
[ CD ]
https://fi-fi.facebook.com/ancaraband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1064
Palaa »