Kansitaide Jag Panzer
The Deviant Chord
CD
[ SPV ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Born Of The Flame
02. Far Beyond All Fear
03. The Deviant Chord
04. Blacklist
05. Foggy Dew
06. Divine Intervention
07. Long Awaited Kiss
08. Salacious Behavior
09. Fire Of Our Spirit
10. Dare

Sanotaan se heti kättelyssä: Jag Panzerin The Deviant Chord on parempi levy kuin edellinen, The Scourge Of The Light (2011). Ei sekään mitenkään heikko ollut, mutta levyjen välillä tämä pienehkölle piirille legendaarinen jenkkibändi ehti jopa hajota. Parin vuoden hiljaiselon jälkeen loppuvuodesta 2013 Coloradosta kuitenkin muina miehinä ilmoitettiin muutamasta Saksan-keikasta seuraavalle keväälle. Ikään kuin siinä ei olisi ollut tarpeeksi, yhtyeeseen palasi siinä viimeksi 1997 vaikuttanut alkuperäinen soolokitaristi Joey Tafolla, jonka kanssa tehtyjen kolmen live-vedon vetonaulana oli Ample Destruction -debyytin läpisoitto. Sen jälkeenkin yhtyeellä oli yhä ongelmia pitää monipuolisuudessaan mielipiteitä jakava, persoonallinen vokalisti Harry Conklin mukana remmissä. Mutta niin vain yhtä yllättäen toissa keväänä "The Tyrantin" ilmoitettiin palanneen mikin varteen, vaikka edellinen virallinen uutisointi olikin koskenut uusien ehdokkaiden koelauluja.

Äkkinäisiltä vaikuttavia ratkaisuja siis, mutta kuten perustajajäsen ja toinen kitaristi Mark Briody korostaa, yhtyetovereiden vuosikymmeniä pitkä yhteinen historia kuittaa vähän helpommin moiset, monille muille kohtalokkaat eroamiset ja näkemyserot. Pitkästä perinteestä, edelleen trendeistä välittämättä ammentaa myös yhtyeen uusin levy, johon on nyt kuulemma varta vasten haettu kappalekohtaista vaihtelua.

Sitä riittää heti upean avaajan, Born Of The Flamen slaavilais-melankolisen tuplakitaramelodian höystämästä todella miellyttävästä bassarilaukasta aina nimikappaleen erityisesti näppäilyintronsa osalta W.A.S.P.:in The Crimson Idol -henkiseen fiilistelyyn. Videona julkaistu Far Beyond All Fear teki vaikutuksen Thane To The Thronen (2000) mieleentuovilla kuoroillaan, vaikkei tällä kertaa muuten ollakaan sen shakespearelaisissa teemalevytunnelmissa.  Monipuolisuutta korostaa myös levyn puolivälin irkkuballadi Foggy Dew, jonka ovat aiemmin levyttäneet niin Primordial kuin Sinéad O'Connorkin. Se ei rauhallisesta alusta huolimatta ole albumin "virallinen slovari" (vaan valssimuotoinen Long Awaited Kiss), mutta molemmat tuovat yhtyeen viimeisen 20 vuoden aikaiselle tuotannolle tyypillisellä hienovaraisella jousien käytöllä mieleen upeita aiempia hetkiä, kuten All Things Renewed (2001) tai Take This Pain Away  ja The Moors (1998). Divine Intervention ja vauhdikas Fire Of Our Spirit edustavat (kaikessa hyvässä) juuri sitä Jag Panzerille arkkityyppistä materiaalia. Viimeksi mainitun soolossa Tafolla näyttää, miksi hän on instrumentaalilevyjäkin saanut julkaista! Jylhä, em. Macbeth-eepoksen parhaita hetkiä muistuttava Dare tuo The Deviant Chordin ansaitun laadukkaalla tavalla päätökseen.

Briodyn mukaan Jag Panzer ei ole koskaan yli 35-vuotisella urallaan demottanut näin hartaasti. Kymmenen kappaleen nippu on valittu jopa 70-80 raakileen seasta, mutta silti mukaan on mielestäni päässyt pari muita hieman huonompaa raitaa. Ei tässä siis yhtyeen uran kruunun äärellä olla, muttei kyllä kovin kaukanakaan siitä!10.10.2017, Jussi Kallinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Scourge of the Light
The Scourge of the Light
[ CD ]
Casting the Stones
Casting the Stones
[ CD ]
Decade of the Nail-Spiked Bat
Decade of the Nail-Spiked Bat
[ CD ]
The Era of Kings and Conflict
The Era of Kings and Conflict
[ DVD ]
http://www.jagpanzer.com https://www.facebook.com/pg/jagpanzerofficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 969
Palaa »