Kansitaide Caronte
Yoni
CD
[ Ván Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. ABRAXAS
02. Ecstasy of Hecate
03. Promethean Cult
04. Shamanic Meditation of the Bright Star
05. TOTEM
06. The Moonchild
07. V.I.T.R.I.O.L

Pörröinen, pehmeä ja pölyinen. Näillä sanoilla voisi luonnehtia italialaisen stoner/doom-yhtye Caronten Yoni-albumin äänimaisemaa. Tavoitteena on mitä ilmeisimmin ollut itsetarkoituksellisesti hakea vanhanaikaista soundia ja tietyssä mielessä tässä on myös onnistuttu.

Maailman lukuisista Caronte-nimellä kulkevista bändeistä italialaistapaus on sikäli mielenkiintoinen, että se yhdistää yhtäältä Theleman ja perinteisen shamanismin aiheet sumuiseen pörinärokkiin ja toisaalta vahvan occult rockin tuntuman vanhan kaartin heviin.

Kuten niin usein tässä genressä, myös Yonin riffit ovat idealtaan äärimmäisen yksinkertaisia muutaman soinnun vetoja. Lisäsävyä tarjotaan puhtaissa hoilotuksissa, joissa tekninen osaaminen on vähän niin ja näin. Hyviksi niitä ei voi kehua, mutta ajavat kaiketi asiansa, mitä nyt hienoinen yliyrittäminen ja Elvis-viba asiaa hieman häiritsee. Vastapainoksi tälle on muitakin suorituksia, kuten karheampaa laulutulkintaa, jolloin taso selvästi nousee.

Sen sijaan kitarapuolen tietyt melodiat tuovat yksinkertaisen tomuiseen pöristelyyn mukavaa lisäsävyä. Näissä liideissä ja meloriffeissä onkin jostain syystä vahvaa vanhemman Paradise Lostin vivahdetta ja vieläpä isolla kauhalla.

Vaikka Yonin musikaalinen puoli on tehty enemmänkin avaruuskakkua himoitsevalle jumittelijalle, bändin ulkomusiikilliset piirteet tavoittelevat tyystin toisenlaista yleisöä. Oman maallisuuteni johdosta voin jäädä vain arvailemaan mille maailmankuvalle teos on täsmätyönä tehty, jos millekään. Mikäli musikaalisten puutteiden ylitse on kiinnostusta katsoa, Yoni on varmasti mielenkiintoinen levytys sarallaan.

Valitettavasti bändin oma doom/stoner-vatkaus jättää vielä liian paljon toivomisen varaa – autenttisesta retrotunnelmasta huolimatta. Ei kieltämistä, etteikö levyn tunnelmassa olisi sitä jotain. Loppuviimeksi kokonaisuus tuntuu kuitenkin turhankin vahvalta apinoinnilta, jossa shamanistiset hippi-happi-hai-hou-huutelut eivät paljoa kelkkaa käännä. Ihan kiva Woodstock 2017.29.10.2017, Serpent
https://carontevanrecords.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/ferociailluminata Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 395
Palaa »