Kansitaide Belphegor
Totenritual
CD
[ Nuclear Blast ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Baphomet
02. The Devil's Son
03. Swinefever - Regent of Pigs
04. Apophis - Black Dragon
05. Totenkult - Exegesis of Deterioration
06. Totenbeschwörer
07. Spell of Reflection
08. Embracing a Star
09. Totenritual

Tänä vuonna neljännesvuosisadan pirskeitä juhliva Belphegor ei ole koskaan edustanut ykkösluokan kuolonmetallia. Parhaina hetkinään uransa alkupuolella yhtye kuitenkin väläytti osaamistaan ja antoi jopa luvan odottaa oikeaa  läpimurtoa.

Valitettavasti levyjen taso tuntui kulkevan lähinnä epätasaisen laskevasti ja kiekkojen taso tuntui sukeltavan samaa tahtia kuin levyjen nimet menivät aina vain hölmömmiksi. Liekö ytimekkäämmin nimetyllä Totenritualilla sitten jotain tekemistä asian kanssa, mutta ainakin bändi kuulostaa vetovoimaisemmalta kuin vuosiin.

Totenritual on myös bändin ensimmäinen levytys yhtyeen nykyisen rumpalin, Simon "BloodHammer" Schillingin kanssa. Miekkosen moukaroidessa ei aika tule pitkäksi – etenkään, kun rumputulitus on miksattu pintaan pitämään huoli levyn jämäkkyydestä.

Kestoa kiivastempoisella levyllä on vajaat 42 minuuttia, joka tuntuukin jokseenkin optimaaliselta tämänkaltaista mustuuden nopeuspalvontaa ajatellen. Levy nimittäin kiirehtii yhä kuin Dark Funeral konsanaan, mutta lähinnä death metalin muotokieltä käyttäen. Siinä mielessä aiempi Deicide kohtaa Dark Funeral -vertaukseni yhtyeen varhaisemman tuotannon kohdalla pitää edelleen kutinsa, huvittavaa kyllä.

Levy hienoisesti lässähtää loppua kohden, harmi kyllä, mutta suurta merkitystä tällä ei ole tuotoksen kokonaisenergian kannalta. Pahansisuisuus, aggression määrä ja kohtuullisen tuhdit soundit tekevät lopulta Totenritualista varsin viheliäisen teoksen. Tuplavokaaleilla viimeistelty levytys olisi ehkä pärjännyt perinteisemmälläkin örinätuotannolla, vaan hyvä on meno näinkin. Plussaa muutamista nilemäisistä riffeistä. Tervetuloa takaisin, parempi Belphegor.13.09.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Conjuring the Dead
Conjuring the Dead
[ CD ]
Blood Magick Necromance
Blood Magick Necromance
[ CD ]
Walpurgis Rites - Hexenwahn
Walpurgis Rites - Hexenwahn
[ CD ]
Bondage Goat Zombie
Bondage Goat Zombie
[ CD ]
Pestapokalypse VI
Pestapokalypse VI
[ CD ]
http://www.belphegor.at/ https://www.facebook.com/belphegor Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1060
Palaa »