Kansitaide Argus
From Fields of Fire
CD
[ Cruz Del Sur Music ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Into the Fields of Fire
02. Devils of Your Time
03. As a Thousand Thieves
04. 216
05. You Are the Curse
06. Infinite Lives, Infinite Doors
07. Hour of Longing
08. No Right to Grieve
09. From the Fields of Fire

Argus-nimisiä metalliyhteitä mahtuu maailmaan enemmän kuin kukaan jaksaa muistaa ja varsin moni niistä edustaa juuri heavy metalia. Näin myös tämä yhdysvaltalaisorkesteri, joka on sitten aloittamisvuotensa 2005 jälkeen ehtinyt julkaista levyn jos toisenkin, niitä pienjulkaisuja unohtamatta. Vajaan tunnin kellottava From Fields of Fire on bändin neljäs albumi.

Viime vuosina perinteisen doomin ja toisinaan siihen yhdistetyn hevin – tai sama toisinpäin – nousua on saattanut havaita yhä enemmän esiin nousseista nimistä, jotka vannovat retroilun nimeen. Kuten kaikessa, osa näistä on vain tähteiden uudelleenlämmittelyä ja sitten toisaalta on niitä, joilla on taito ja tyyli hallussaan. Argus lukeutuu näihin jälkimmäisiin, ja From Fields of Fire onkin siitä ilahduttava todiste.

Bändi ei selvästikään häpeile vanhalle liitolle kumarteluaan. Olipa kyse sitten laulutyylistä, kitrasoundeista tai itse sävellyksistä, kaikesta kuulee perinnetietoisuuden ihailun ja säilyttämisen halun. Tässä ei tietenkään ole mitään vikaa, kun lopputulema toimii. Ei tällä ehkä vuoden omaperäisyyspalkintoa voiteta, mutta paskat siitä – levy on hyvä ja sellaisenaan paikkaansa puolustaa.

From Fields of Fire hellii korvia vuoroin taiten tehdyin kitarasooloin, vuoroin taidokkaalla hevilaululla. Tämä onkin levyn ehdottomia kulmakiviä, sillä melodiat taitava ääntely hallitsee niin raspisuuden kuin korkealta vetävän kuulauden. Kysessä on ominaisuus, jota ei valitettavasti voi pitää itsestäänselvyyteä genressä, jossa taitavan laulamisen tulisi nykyaikana olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Mikä tärkeämpää, Argus ei rakennu vain Brian "Butch" Balichin laulutyön varaan, sillä levy nojaa myös laadukkaisiin riffeihin ja näitä täydentäviin kitaraliideihin. Tunnelma vaihtelee eeppisen hevin kautta kaihoisiin tunnelmiin, hevistä doomiin ja takaisin. Biiseistä voi löytää yhtäätä ironmaidenmaisuutta kuljettuvuutta kuin toisaalta hitaasti rakentuvaa fiilistelyä. Erottuvasti soiva bassokitara on myös oivallinen yksityiskohta ajatuksella laaditussa musiikissa.

Aivan pelkkää hevin ilosanomaa ei From Fields of Fire ole täynnä ja levy olisikin hyötynyt viime hetken hiomisesta sekä tilkekaman pois jättämisestä. Näistä huolimatta levytys on yllättävänkin vahva ja parhaimmillaan loppua kohti mentäessä. Ennen kaikkea From Fields of Fire on osoitus siitä, että laadukas heavy/doom kantaa pitkälle, kun laulaja on taidokas ja riffeissä on ajatusta perusdemppausta enemmän.12.09.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Boldly Stride the Doomed
Boldly Stride the Doomed
[ CD ]
Argus
Argus
[ CD ]
http://www.argusmetal.com/ https://www.facebook.com/argusmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 574
Palaa »