Kansitaide Dance With The Dead
B-Sides Vol.1
Digital
[ omakustanne ]

( 7 )
01. Get out
02. Banshee
03. That House
04. Stoic
05. The Man who made a Monster
06. The Awakening
07. Tales from the Boneyard
08. Entity
09. Blood Moon
10. Surrender
11. Venom
12. Snap
13. Tilt World
14. Skeletons in the Attic
15. They only come out at night

Kalifornialainen Dance With The Dead tekee sen, mikä oli vain odotettavaa syntwave-genren kerätessä vauhtia: kalifornialainen kaksikko Justin Pointer ja Tony Kim yhdistävät kasarikiippareiden värittämään genreen sähkökitarat. Debyyttialbuminsa yhtye tosin julkaisi jo 2013, joten kaksikko oli ideansa kanssa hyvissä ajoin liikkeellä.

B-Sides Vol. 1 –albumin materiaali koostuu kappaleista, jotka eivät ole yhtyeen varsinaisille albumeille ehtineet mukaan tai soundtrack –kappaleista. 65 minuuttiin mahtuu hyvä otanta kaksikon tyylistä.

Yllättävää kyllä, tylsimmillään kaksikko on heti paketin avaavassa Get Out  -kappaleessa. Biisi kuulostaa eniten normaalilta kasarimetallilta liian aitoine rumpusoundeineen. Vahvemmille vesille uidaan heti siinä vaiheessa, kun yhtyeen soundi on rehellistä kasarileffan soundtrackia, jonka päälle kaksikko voi maalta kitaratunnelmia.

Kitaristeina Pointer ja Kim ovat osaavia. Miehet osaavat tunnelmoida, eikä kitaraosuuksien paino ole missään vaiheessa ylenpalttisessa tekniikkakikkailussa, vaikka tolkuton tilutus toki olisikin erittäin kasaria.

Dance With The Deadin materiaali on sopivan tiivistä ja monipuolista. Kokoelmaan mahtuu niin fiilistelyä, tanssia kuin tykittelyäkin. Materiaali toimii pääasiassa hienosti. Poikkeuksena ne harvat hetket, kun yhtye kuulostaa liikaa vain normaalilta kasarihevipumpulta.

Kun kyseessä on B-raitakokoelma, ei albumille tietenkään muodostu yhtenäistä teemaa tai muutakaan suurta, musiikillista jatkumoa. B-Sides Vol.1 on kuitenkin erittäin viihdyttävä paketti, joka varmasti maistuu synthwaven ystäville. 65 minuuttiin albumi tarjoilee paljon, mutta jossain välissä voi tulla myös ähky. Onneksi albumin kanssa voi pitää taukoja.11.09.2017, Niko Kaartinen
https://fi-fi.facebook.com/dancewiththedeadmusic/ https://dancewiththedead.bandcamp.com/album/b-sides-volume-1 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Lukukertoja : 593
Palaa »