Kansitaide Hands of Orlac / The Wandering Midget
Split
CD
[ Cruz Del Sur Music ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
Hands of Orlac:
01. Curse of the Human Skull
02. Per Aspera
03. From Beyond the Stars
04. Ad Astra

The Wandering Midget:
05. Where We March the Vultures Follow

Vanha liitto elää ja voi hyvin, ainakin jos katsotaan miten paljon erilaisia retrobändejä tätä nykyä levyjä julkaisee. Ruotsalais-suomalainen maaottelu tai pikemminkin yhteistyö on tällä erää käyty split-levytyksen muodossa. Vastakkain ovat perinnedoomia veivaava Hands of Orlac Ruotsista ja kotimainen doom-bändi The Wandering Midget. Viimeksi mainittu osallistuu mittelöön vain yhden biisin voimin.

Viiteen biisin on puserrettu kumpaiseltakin bändiltä keskimäärin parikymmentä minuuttia musiikkia. Hands of Orlac on vienyt raidoista neljä ensimmästä tarjoten näillä pari välisoittoa sekä kaksi varsinaista pitkänluonteista kappaletta. The Wandering Midget on tunkenut materiaalinsa 18-minuuttiseen raitaan Where We March The Vultures Follow.

Orlacin kädet soivat seiskarimenoa kunnioittaen eli tarkemmin sanoen Black Sabbathin tallomaa polkua seuraten. Riffit vain ovat hyvin yksinkertaisia, suorastaan alkeellisia, eivätkä kuivakat soundit asiaa varsinaisesti paranna. Näillä riffeillä ei pahemmin keulita ja käytännössä biisien kantavuus jääkin melodisesti vetävän laulajattaren harteille.

Ääni on kohtuullisen miellyttävä, eikä taitotasossa ole moitittavaa, joskaan ei ylenpalttisesti kehuttavaakaan. Tässä mielessä aidasta onkin menty yli varsin matalasta kohtaa. Metalliin tuppaa kelpaavan yhä edelleen moni sellainen, jolla ei rahkeita olisi kaupallisemman musiikin puolella.

The Wandering Midget tarjoaa väsyttävän pitkän kappaleen, joka olisi yhtä hyvin voitu pilkkoa useampaan osaan jo silkan rytmityksen nimissä. Onneksi meno on ruotsikollegaansa menevämpää ja energisempää. Vaikka soitossa on kilpakumppanin lailla retroinen sävy, ainakin bändi kuulostaa persoonallisemalta eikä silkalta hiilikopiolta.

Laulun raspinen ote tuntuu sekin hieman toimivammalta ratkaisuilta kuin Ozzy-koulukunnan perässä hiihtäminen. Vastapainoksi on myös puhtaampaa ääntelyä, joka on sellaisenaan perushyvää keskitasoa.

Soundeiltaan kumpainenkin edustaa vanhaa liittoa – siis tässä yhteydessä retrotuotantoa. Ne, joille kyseinen termi on kirosana, eivät selvästikään ole tämän tyylisuunnan kohdeyleisöä. Biisien lailla myös tällä saralla kotimainen puolikas vetää pidemmän tikun.

Kelvolllisesta jäljittelystä huolimatta kahden yhtyeen split tuntuu kaikesta huolimatta 70-luvun tähteiden ja tahtien uudestaanlämmittelyltä. Tähän tarkoitukseen levytys on kelvollinen, jos ei sinänsä mitenkään erikoinen.09.09.2017, Serpent
https://handsoforlac.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/pages/The-Wandering-Midget-Official/247160118736311 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 521
Palaa »