Kansitaide Mist Of Misery
Shackles Of Life
MCD
[ Black Lion Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Shackles Of Life
02. Placid Drowning
03. Broken Chains
04. A Dreamless void
05. Dagon
06. Opening Chapter To A Solitary Confinement
07. Closing Chapter

Mist Of Misery on uusi tuttavuus, ja infolehtisen mukaan se tulisi sijoittaa Symphonic- ja Depressive Black Metal -lokeroihin. Minusta bändi ei rajoitu näihin genreihin. Biisien nimet kuten Placid Drowning ja A Dreamless Void kielivät toki elämän synkimmistä puolista ja ulosannistakin löytyy ilmiselviä sinfonisia elementtejä, mutta Shackles Of Life  -minari tarjoaa kuitenkin huomattavasti genremääritelmää rikkaampaa ja tunnelmallisempaa äänimaailmaa.

Ruotsalaisbändin melodisuus on tietenkin vahvaa. Melodiat rakennetaan hienojen riffien, efektien, pianon ja viulun voimalla. Välillä annetaan soolon hetkeksi nousta parrasvaloihin ja kuljettaa tarinaa eteenpäin. Taustalla blast-beat jytisee, kuoro kaikuu ja orkestraatio pauhaa, mutta aisoissa pysytellen, taustalla tunnelmaa värittämässä. Raskaiden kappaleiden lomaan ujutetut välisoitot tuovat mukavia hengähdystaukoja, ja samalla kaivavat kuulijaa entistä syvemmälle monttuun. Kun kaiken luetellun päälle isketään vielä Mortuz-Denatuksen tuskaiset örinät, kiljahdukset ja voiceoverit, mennään niin syvälle että ainoa tunnelin päässä kajastava valo on vääjäämättä lähestyvä, kaiken alleen jyräävä juna.

Viimeistään levyn päättävä pelkistetty Closing Chapters mykistää kuulijan. Pianosävelmän ja puheen taustalta kuuluu itkua, mutta päättäväisesti protagonisti astuu ulos tyhjyyteen. Se on fakta, että kaikista tunnetiloista vahvin ja koskettavin, on tuska ja kipu. Perusteellisella tonkimisella sen pystyy pukemaan Shackles Of Life -levyn kaltaiseksi kauneuden perikuvaksi.

Mist Of Miseryn puolituntinen EP on ehdottomasti vuoden mielenkiintoisimpia uusia tuttavuuksia.  12.09.2017, Henry Lunabba
https://fi-fi.facebook.com/MistofMisery/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 915
Palaa »