Kansitaide Mausoleum Gate
Into a Dark Divinity
CD
[ Cruz Del Sur Music ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Condemned to Darkness
02. Burn the Witches at Dawn
03. Apophis
04. Solomon’s Key
05. Horns
06. Into a Dark Divinity

Kuopiolaislähtöinen Mausoleum Gate vannoo vanhan liiton nimeen. Eikä nyt puhuta kasarikamasta, vaan enemmänkin 60- ja 70-luvun hengestä, siis ehdasta protohevistä ja metallin ensiaskelista. Tämä kaikki on toteutettu soundeja ja soittimia myöden, onhan mukana mellotronia, hammondia ja niin edelleen. Oikeastaan vain bändin habitus puhuu jotain nykyajan kieltä.

Kuten niin monella aikalaisbändillä, tempo on varsin maltillinen ja tunnelmaa on haettu enemmän melodisesta laulusta, groovailevista riffeistä ja koko krumeluuri on täydennetty vanhakantaisilla koskettimilla. Into a Dark Divinity on siis ehtaa retroheviä.

Vanhaa keittoa lämmittelemällä ei synny uutta ruokaa, mutta jos raaka-aineet ovat hyvät ja laadukkaat, eilispäivän tähteetkin kyllä maistuvat. Valitettavasti tämä kalakeitto tuntuu jo hieman valmiiksi pohjaan palaneelta. Syyt löytyvät perimmäisestä: Mausoleum Gaten kappaleet eivät ole sen enempää hyviä kuin omaperäisiäkään. Lisäksi osa veisuista on reilusti ylipitkiä.

Avausbiisi Condemned to Darkness tykittää yli yhdeksän minuttia samaa paatosta, kun taas kolmosraita Apophis ja päätöksenä toimiva nimikkoraita vetävät yli kympin siivua kohti.

Ei liene sattumaa, että levy-yhtiön saatekirjeessäkin on esille nostettu kestoltaan maltillisemmat ja samalla nopeatempoisemmat kappaleet, kuten reipas Burn the Witches at Dawn ja pirteähkö Horns. Näissä onkin enemmän yritystä, vaikkakin lopulta ne henkivät samaa keskinkertaisuutta kuin levy kautta linjan muutenkin.

Vaikka laulusolisti V-P Varmulan ääntelyssä on tunnetta mukana, lopputulos tuntuu parhaimmillaankin vain menettelevältä. Keskinkertaisuuteen on varaa vain jos lauluääni on yhtä erottuva kuin Ozzy Osbournella – nykypäivänä moinen ei yksinkertaisesti riitä.

Into a Dark Divinity on oivallinen yritys vanhan liiton apinointiin, mutta samalla sen viat ja puutteet ovat monet. Näin ollen lopputulos muistuttaakin lähinnä ylipitkää demoa soundeineen kaikkineen.09.09.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Metal And The Might
Metal And The Might
[ 7" ]
Obsessed By Metal
Obsessed By Metal
[ 7" ]
https://mausoleumgatemetal.bandcamp.com/ https://www.facebook.com/MausoleumGate Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 906
Palaa »