Kansitaide Korpolompolo
4D
CD-R
[ omakustanne ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Styx
02. Vainooja
03. Savanni
04. Mars

Korpolompolo-trion kolme ensimmäistä omakustanne-EP:tä yhteen niputtanutta Triptyykki-julkaisua arvioidessani en säästellyt ylisanoja, ja uusiessani tuttavuutta helsinkiläisyhtyeen kanssa heidän tuoreen 4D -EP:nsä muodossa totean että suitsutus oli, ja on yhä, täysin aiheellista.

Levyni junnaa paikoillaan kuin kirppikseltä ostettu naarmuinen iskelmälevy konsanaan: Korpolompolo on aivan pirun vaikuttava, korkealaatuinen ja hieno yhtye. 4D on aivan yhtä laadukas kokonaisuus kuin kolme aikaisempaa EP:tä. Yhtyeen vanhaan heavy metalliin, protoheviin ja bluesiin perustuvaan raskaaseen rockiin pohjautuva soundi kaikuu mystistä ja myyttistä ajattomuutta, joka on samaan aikaan iso nyökkäys 70-luvulle mutta myös modernia eri tavalla kuin mihin protometallibuumin alleviivatun retrohenkiset yhtyeet kykenevät. Samaa rouheaa, ajoittain psykedeelistäkin, lämpimän pörinäsärön sävyttämää rokkausta 4D on kuin aikaisemmin, muttei silti liikaa vanhojen kuvioiden toistamista.

Pientä uusiutumistakin yhtyeen soundista löytää, vaikka Korpolompolon resepti on suurimmaksi osaksi pysynyt samassa: Vainoojassa on pieniä Lynyrd Skynyrd -henkisiä etelänrokkimausteita, jotka sopivat soppaan hyvin. Musiikillisesti komean paketin kruunaa sanoitukset, joihin kelpaa syventyä; rock & roll –sanoituksia joissa on silti ajatusta mukana, aivan kuten hapokkaaseen jytärokkiin sopiikin.

Neljännellä EP:llään Korpolompolo lyö neljännen kunnarinsa. Miksi, oi miksi, mikään levy-yhtiö ei ole vielä ottanut bändiä siipiensä suojiin?08.09.2017, Jesse Ryhänen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Triptyykki
Triptyykki
[ CD-R ]
https://www.facebook.com/korpolompolo/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1590
Palaa »