Kansitaide PH
Eternal Hayden
CD
[ Svart Records ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Looking Back At Mr. Peter Hayden
02. We Fly High
03. Reach
04. Higher
05. Rock And Roll Future

PH – artisti joka aikaisemmin tunnettiin nimellä Mr. Peter Hayden. PH:n edellinen Archimension oli vajaan kahden tunnin mitassaan hieman liiankin massiivinen kokonaisuus ja liekö tämä kalvanut bändiä itseäänkin, sillä Eternal Haydenillä on palattu niin sanotusti ruotuun biisien mittojen ja sävellysten suhteen.

Kuin alleviivatakseen musiikin (ja nimensä) hienoista suunnanmuutosta, levy alkaa oivallisesti nimetyllä kappaleella Looking Back At Mr. Peter Hayden, joka hienoisen ristiriitaisena summaakin yhtyeen musiikin täydellisesti. Hitaasti ja raskaasti murjovan doomin päälle on rakennettu mitä ihmeellisempiä kerroksia erilaisilla kiippareilla ja efekteillä, jotka ovat parhaimmillaan/pahimmillaan kuin toisesta maailmasta, kuten vaikkapa We Fly High'ssa käytetty, aina yhtä iljettävä vocoder-efekti laulussa. Jollain kierolla tavalla tämäkin ratkaisu toimii. Muitakin vastaavia, varsin 80-lukulaisia soundeja on kaiveltu levylle kunnioitettava määrä.

Kokonaisuudessan PH:n musiikillinen kieli on komean ristiriitaista: paikoin kaunista, omalla tavalla musertavaakin, muttei kuitenkaan lohdutonta. Se on musiikkia, jossa on löydettävissä paljon toisiinsa kietoutuvia melodioita sekä jonkinasteinen zeniläisyys. Toki pidemmän päälle varsin pinnassa olevat ujellukset alkavat käydä hieman raskaaksi kuunnella, vaikka muutoin soundit ovatkin oikealla tavalla tunkkaiset ja siten miellyttävän kuuloiset.

Levy sopii ehdottoman suositukseni mukaan kaikille epämääräisen jumituksen ystäville, joilla on avoimet korvat, sumuinen mieli ja noin 36 minuuttia aikaa uppoutua musiikkiin, ja antaa sen kuljettaa jonnekin pois täältä.06.09.2017, Tuomio Harju
http://mrph.net/ https://www.facebook.com/mrpeterhayden/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1093
Palaa »