Kansitaide Rueslåtten, Kari
Silence Is The Only Sound
CD
[ Spindelsinn Recordings ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Believer
02. Chasing Rivers
03. Spellbound
04. Gone
05. The Harbour
06. As Evening Falls
07. Saviour
08. Music You Should Hear
09. The Parting (Shine A Light)
10. Silence Is The Only Sound

Kari Rueslåtten lienee monelle tuttu 3rd And The Mortalista, Stormista tai Sirens-kollaboraatiosta. Lisäksi nainen on tehnyt lukuisia soololevyjä, joiden yhteinen nimittäjä meikäläiselle on se, etten ole niistä yhtäkään kuunnellut. Korjaan aukon sivistyksessäni Rueslåttenin kahdeksannen, Silence Is The Only Sound -levyn avulla.

Silence Is The Only Sound on kevyt. Sen äänimaailma on yksinkertainen ja jättää hienosti tilaa Rueslåttenin kirkkaan selkeälle laululle. Poissa on kaikki turha revittely ja hosuminen. Slide-kitara soi, viulu itkee, popahtavat rytmit vievät eteenpäin ja laulu kantaa. Levyllä keskitytään vain kiireettömään fiilistelyyn. Silence Is The Only Sound onnistuu kiteyttämään pakettiin kaiken olennaisen: erilaiset tunnetilat ja kauneus kulkevat käsi kädessä levyn alusta loppuun. On iloa, surua, haikeutta ja murhetta; kuin haalein vesivärein maalattuja muistoja matkalta halki ihmiselämän.

Gone-kappaleessa heittäydytään ehkä hieman hurjastelemaan, mutta siinäkin paketti pysyy hyppysissä. Toisesta ääripäästä löytyy ihanan surumielinen Music You Should Hear, oodi menetetylle rakkaudelle, jossa Rueslåtten tunteilee niin elävästi että kukaan ei voi olla peilaamatta tarinaa omiin kipeisiin muistoihinsa. Musiikillisesti levyn mielenkiintoisin ratkaisu on säästetty levyn nimiraidalle, jolla piano käytännössä hakkaa samaa sointua alusta loppuun. Päällä kuuluu perkussiota, kitaraa, laulua ja taustaefektejä, mutta mieli jää tuon pianosoinnun vangiksi kuin hypnoosiin, ja sehän toimii.

Vakiintuneille Rueslåtten-faneille levy ei kenties tarjoa juuri uutta lihaa luiden päälle. Kaltaiselleni ensikertalaiselle Silence Is The Only Soundilta löytyy kaluttavaa monen yksinäisen ja pimenevän syysillan kaveriksi. Kaveriksi, joka on vieläpä todella miellyttää seuraa.  

 06.09.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Time To Tell
Time To Tell
[ CD ]
http://www.karirueslatten.com/ https://fi-fi.facebook.com/kari.rueslatten.official/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1086
Palaa »