Kansitaide Grift
Arvet
CD
[ Nordvis Produktion ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Flyktfast
02. Den stora tystnaden
03. Glömskans järtecken
04. Morgon på Strömsholm
05. Utdöingsbygd
06. Nattyxne

Grift tulee Ruotsinmaalta ja tarjoaa kuultavaksi herkkää, melankolista ja samalla niin kovin kaunista black metalia. Alakuloisen tunnelmallinen ja melodinen ilmaisutapa on juuri niin ruotsalainen kuin olla ja voi, ja toisaalta myös miellyttävä tuulahdus muista pohjoismaisista genreilmaisuista.

Suomalaisittain perinnöksi kääntyvä Arvet tuo rujoilta lauluiltaan toisinan mieleen Shiningin epätoivoisuutta tihkuvan laulutyylin. Kitaroiden fiilistelevä ja kevytsoundinen kitara taas nostavat mieleen Sòlstafirin tuotannon. Griftin kitarat ovat kuitenkin selkeästi black metalia ja melodiatajuisuudessaan sisältävät periruotsalaista otetta.

Tyylikkääseen A5-digikirjaan paketoitu Arvet on yksimiehisenä toimivan projektin toinen albumi. Rinnalle mahtuu neljännestusina split-julkaisua sekä ep. Näistä osa onkin saanut kollegoiltani suitsutusta, eikä ihme, jos jotain voi Arvetista päätellä. Levy on vankkaa osaamista kautta linjan, eikä sinällään tuo mieleen mitään toista tällä hetkellä operoivaa yhtyettä.

Arvet ei ole kuitenkaan ongelmaton, vaikka kokonaisuus vahva onkin. Levy nimittäin tuntuu eksyvän turhankin tehokkaasti omiin folkahtaviin fiilistelyihinsä, joissa soivat lähinnä huilu, akustinen kitara ja muut sähköttömät soittimet. Tämä vie tunnelmaa pois black metalista ja kohti 90-lukulaisen kokeilevan genrerikonnan aikaa. Asialla on siis puolensa ja puolensa. Griftin kohdalla nämä seikat eivät kuitenkaan ole bändin vahvuuksia.

Pienistä moitteista huolimatta Arvet on komea, joskin surumielinen levytys. Orgaaninen soundi, mahtavasti rähistyt ärinälaulut ja pääosin komeat sävellykset ovat kehaisun arvoiset. Puolituntisen levyn suurin puute tuntuukin olevan lähinnä sen lyhyehkö kesto.08.09.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Syner
Syner
[ CD ]
Fyra Elegier
Fyra Elegier
[ MCD ]
https://www.facebook.com/Griftofficial/ https://griftofficial.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 917
Palaa »