Kansitaide Eagleheart
Reverse
CD
[ Scarlet Records ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Awakening
02. Until Fear Is Gone
03. Healing the Scars
04. All I Am
05. Palace of Thoughts
06. Reverse
07. Erased from Existence
08. Mind to Decipher
09. Endless
10. Enemy Within
11. Painting the Shadows by Light
12. Erased (alternative version, bonus)

Kesto: 53 min.

Onko kyseessä vain minun kritiikittömyyteni tai virallisesti väärä mielipiteeni, mutta onko italialainen Scarlet Records alkanut julkaista viime aikoina parempaa musiikkia? Ei mitään mestariteoksia, toki, mutta lafka tuntuu ottaneen melkoisia harppauksia 00-luvun räpeltämisestä, jonka aikana heidän kauttaan suollettiin melkoinen määrä yhdentekevää äänisaastetta – muutamia hyviä, kyllä, mutta kokonaisilme ei ollut kaksinen. Pelkästään noin puolen vuoden aikana vastaan on tullut päteviä ja Scarlet Recordsin julkaisemia kiekkoja niin Celladorilta, Ulvedharrilta, Excalionilta ja, tällä kertaa, tsekkiläiseltä Eagleheartilta – yhtäkään levyistä ei ole tullut kuunneltua monttu auki, mutta ihan kelvollista settiä yhtä kaikki. Eikä nyt puhuta niistä hudeista (mitä vähemmän ajattelen uusinta Dark Mooria, sen parempi), vaan keskitytään joskus arvostelussa positiivisiin asioihin.

Eagleheartin kolmoslevy Reverse on reilu kolmivarttinen progeilevaa poweria tai powerihtavaa progemetallia. Yksikään biiseistä ei ole riittävän suoraviivainen ollakseen ”vain poweria”, mutta vastaavasti mikään ralli ei kaahaa mammuttimittoihin tai käsityskyvyn ylittäviin tahtilajeihin – jossakin siellä välimaastossa liikuskellaan koko keston ajan. Pintapuolisesti homma toimii ihan kelvollisesti, vaikka omaperäiseksi plattaa ei sovikaan kehaista, mutta kyllähän sitä paljon paskempaakin möykkää tulee vastaan, Scarlet Recordsilta siinä missä muiltakin lafkoilta.

Suurin ongelma on se, että levy on aivan liian tasapaksu: vaikka jotkin biiseistä ovatkin keskinkertaisesta hyvän puolelle rönsyileviä – etenkin avausraita Until Fear Is Gone on kerrassaan passeli tapaus, eikä Palace of Thoughtsin kertsi ole hirveää kuultavaa – yksikään biiseistä ei erotu joukosta, edukseen tai häpeäkseen. Jos levyltä kuuntelee yhden biisin, on kuunnellut (pääpiirteissään) kaikki. Tähän päälle kun läimäytetään melusotaan sortuva miksaus, jossa nyanssit ja dynamiikka katoavat välittömästi, niin sävellysten mahdollinen moni-ilmeisyys ei tule esille.

Ei Reverse huono levy ole, mutta se on myös kaukana hyvästä levystä. Sitä toki kuuntelee suhteellisen vaivattomasti ja soitto on riittävän pätevää ollakseen kiinnostavaa, mutta tavanomaisuus, tasapaksuus ja yliäänekäs miksaus kampittavat levykokonaisuuden yhdentekevään keskinkertaisuuteen. Sääli, sinänsä, sillä pienehköllä hiomisella levystä olisi saanut huomattavasti paremman.03.09.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Dreamtherapy
Dreamtherapy
[ CD ]
http://www.eagleheart.eu http://www.facebook.com/eagleheartband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 818
Palaa »