Kansitaide Blazon Stone
Down In The Dark
CD
[ Stormspell Records ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Galleons Departure (intro)
02. Into Victory
03. Down In The Dark
04. Hanged, Drawn, And Quartered
05. Eagle Warriors
06. Tavern Of The Damned
07. Merciless Pirate King
08. Watery Graves
09. Rock Out!
10. 1478 (instrumental)
11. Bloody Inquisition
12. Captain Of The Wild

kesto 43:29

Multi-instrumentalisti ja työnarkomaani Ced Forsberg tuo julki kolmannen peräkkäisenä vuonna julkaistun, ja yhteensä neljännen Blazon Stone -albumin. Down In The Darkia ennen ilmestyi viime vuoden lopussa myös edellisen studiosession ylijäämistä tehty nelibiisinen Ready For Boarding  EP.

Down In The Darkilla Cederickin kanssa on ensimmäistä kertaa sama vokalisti mukana toistakin täyspitkää tekemässä. Kaksi ensimmäistä levyähän lauloivat kunkin eri kaverit. Toki yhteinen nimittäjä kaikille kolmelle solistille löytyy, ja se on se, että he kaikki kuulostavat enemmän tai vähemmän Rolf Kasparekilta. Nykyinen kaveri, Erik Forsberg, pääsee esikuvaa lähimmäksi ja on siksi triosta oma suosikkini.

Edellisen levyn, War Of The Rosesin ylittäminen ei ole helppo homma, onhan se paras Blazon Stonen levyistä tähän asti. Ylipäätään tällaisesta materiaalista pitäminen jota Blazon Stone esittää, on ajatustasollakin mielenkiintoinen juttu... On aivan selvää, että jos ei voi sietää Running Wildia (onko sellaisiakin), Blazon Stonen kuuntelemisen voi surutta sivuuttaa. Useat vanhat Running Wildin ystävät – joihin itsenikin lasken – puolestaan ovat mielissään, kun näin täysin samankuuloista materiaalia ilmestyy tiuhempaan kuin mitä suuri ja muutaman vuoden tauon jälkeen paluunkin tehnyt suosikki ehtii tehdä. Ymmärrän toisaalta täysin senkin, jos kaikki RW-fanit eivät välttämättä Blazon Stonen suoraa kopioimista sulata. Itse puolestani vain ihailen, kuinka Ced levy levyltä hioo pieniä yksityiskohtia esikuvalleen täydellisiksi.

Niistä tällä levyllä intro ja avauskappale Into Victory ovat yhdistelmänä kuin kapteeni Kasparekin itselleni tärkeimmän Running Wild-aikakauden, vuosien 1992–95, välillä tekemiä. Myös Merciless Pirate King, Tavern Of The Damned  ja Bloody Inquisition ovat niin perinnetietoista materiaalia, että voi vain toivoa miten Kasparek itse olisi saanut kolmelle viimeisimmälle levylleen enemmän yhtä hyviä kappaleita. Eikö Rolfin siis kannattaisi jo liisata Blazon Stonen kappaleita, fanipoika Ced varmasti antaisi niitä riemuiten idolinsa käyttöön.

Havaitsen Down In the Darkilla myös uusia sävyjä, samoin kuin edelliselläkin albumilla. Samalla totean ilolla, että levyn parhaimmistoon kuuluva Hanged, Drawn, and Quartered  tai (nimestään huolimatta) edes Rock Out! eivät mene syteen aiempaa hardrockimpine piirteineen. Viimeksi mainittu sai kappalelistaa ensi kertaa lukemalla minut jo pelkäämään, että idolia on seurattu jopa tämän kamalien Toxic Taste (2009) & Giant X (2013) -projektien vesille asti. Ei onneksi sentään.

Vaikkei kunnianosoituksen kohteellakaan ole tällä vuosituhannella aina liian hyvin pyyhkinyt, Blazon Stone on kuitenkin aina jatkossakin kuin markettiketjumerkin versio Running Wildistä, eikä se voi olla vaikuttamatta arvosanaan. Mutta hyvin tehty halpakopio se on!08.09.2017, Jussi Kallinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
War of the Roses
War of the Roses
[ CD ]
No Sign of Glory
No Sign of Glory
[ CD ]
http://www.facebook.com/pages/Rocka-Rollas/147501418672006 https://blazonstone.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1054
Palaa »