Kansitaide Gravdal
Kadaverin
CD
[ Soulseller Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Kadaverin
02. Apostler av døden
03. Dans med livet, dans med døden
04. Arkaisk kamp, angrip!
05. Vi som ser i mørket
06. Eklipse
07. Roten til all ondskap
08. Inni menneskedyret
09. Når noen tar farvel

Norjalaisen Gravdal-yhtyeen toinen levytys, Torturmantra, oli varsin potentiaalinen black metal -julkaisu, joka kuitenkin kärsi epätasapainoisesta lopputuloksesta. Kolmoslevy Kadaverin tuntuu muuttaneen kaavaa musikaalisesti, muttei niinkään lopputuleman osalta.

Kadaverin on kuitenkin kaikkea muuta kuin tavanomainen black metal -levytys. Se kyllä yhdistelee tuttuja sävyjä jopa eri yhtyeistä toisiinsa, mutta siten, että levykäinen kuulostaa melkeinpä enemmän kokoelmalta kuin yhdenmukaisesti laaditulta teokselta. Tämä on vähemmän yllättäen sekä sen vahvuus että heikkous. Seuraa namedropping-listaus.

Kieroimmillaan Gravdal kuulostaa lähes yks'yhteen Kholdilta. Tietyt hetket toisaalta ovat kuin suoraan Shiningin levytyksiltä. Hidasteluissaan levy tuo mieleen jäsenistönsä Aeternus-yhtyeen. Eikä tässä vielä kaikki, sillä yhtye on saanut selvästi vaikutteita myös tuoreemman tyylisuunnan Taakelta ja luultavasti myös Helheimiltä, jonka nokkamies V'Gandr onkin vastannut levyn sanoituksista.

Vierailijoita on kosolti, aina Satyriconista Taakeen ja The Ruins of Beverastiin. Skeneilyhommat ovat siis vahvasti Gravdalin hanskassa.

Gravdal on eittämättä vahva suorittaja, mutta liekö liian laajalle paletille levinnyt taideteos myös syy siihen mikseivät kiekon antimet aina pysy täysillä lapasessa. Mene ja tiedä. Soundeiltaan napakka Kadaverin on mielenkiintoinen levytys, joka vain olisi kaivannut vielä hieman tiukempaa viimeistelyä. Kyllähän tätä ilokseen kuitenkin kuuntelee.05.09.2017, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Torturmantra
Torturmantra
[ CD ]
https://www.facebook.com/gravdalofficial https://gravdal.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 650
Palaa »