Kansitaide Cardinals Folly
Deranged Pagan Sons
CD
[ Nine Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Worship Her Fire
02. Dionysian
03. Deranged Pagan Sons
04. The Island Where Time Stands Still
05. Three-Bladed Doom
06. Suicide Commando
07. I Belong In The Woods
08. Secret of the Runes

Kotoinen doom-jyrä Cardinals Folly on puskenut levyjä tasaisen tappavaan tahtiin ja haastanut aina itsensä petraamaan edellisestä julkaisusta parempaan. Tämä toki on toivottavasti bändin kuin bändin tavoite. Follyt ovat sisäistäneet teesin ilmeisesti kirjaimellisesti, koska Deranged Pagan Sonsilla kuulostaa olevan soitannollisesti väkevämpi bändi kuin aikaisemmin. Liekö osasyy sitten hieman nousseilla tempoilla vai kirkkaammilla soundeilla.

Osaltaan tässä ilmeneekin kolikon kääntöpuoli. Kun biisit ovat reippaampia ja entistä enemmän kallellaan perinteisen heavyn puolelle, osa yhtyeen viehätysvoimasta katoaa. Kun synkän hitaat jumitukset yhä enenevissä määrin loistavat poissaolollaan, jäljelle jää entistäkin enemmän rokkaava Cardinal.

Onneksi I Belong In The Woods ja Secret of the Runes -biisikaksikko pelastaa kokonaisuuden tutulla, hitaammalla laahauksella jossa bändi on ehdottomasti parhaimmillaan; perinnetietoisessa vanhan liiton doomissa jota niin moni yrittää tehdä, mutta harvat onnistuvat. Laahauksien rinnalla loput levyn kuudesta biisistä menevät valitettavasti ohi korvien, ja jättävät vain hieman mitäänsanomattoman kuvan. Vaikka kaikki on hyvin paikoillaan, puutumus iskee aika pian, ja se johtuu yksinkertaisesti materiaalista. Se jättää kylmäksi.

Deranged Pagan Sons on kaikkiaan hämmentävä kokonaisuus: biisit saavat aikaan hyväksyvää nyökkäilyä, ylpeyttä perinteiden jatkumisesta ja samaan aikaan turhanpäiväinen jollottelu turhauttaa. Olenkin melko varma, että levy näyttää parhaat puolensa vasta tulevaisuudessa (tai näin ainakin haluan tämän hienon bändin kohdalla uskoa).

Se fakta kuitenkin ja kaikesta huolimatta pysyy horjumatta paikallaan, että Cardinals Folly kannattaa ottaa vakavasti, jos mahtipontinen, doomista kumpuava heavy maistuu.30.08.2017, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Holocaust of Ecstasy & Freedom
Holocaust of Ecstasy & Freedom
[ CD ]
Our Cult Continues!
Our Cult Continues!
[ CD ]
Strange Conflicts of the Past
Strange Conflicts of the Past
[ CD ]
Such Power is Dangerous!
Such Power is Dangerous!
[ CD ]
Orthodox Faces
Orthodox Faces
[ CD ]
http://www.facebook.com/cardinalsfolly/ http://cardinalsfolly.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 816
Palaa »