Kansitaide Psion
Psion
MCD
[ Illusionary Records ]

( 6½ )
01. Entranced
02. Void
03. Reciol
04. Tyranny

Psion edustaa tummasävyistä ja fiilistelevää progressiivista metallia neljältä kokeneelta muusikolta. Soitto onkin kaikessa monimuotoisuudessaan paikoin kuin niin sanottujen opistomuusikoiden soittotyöskentelya. Eikä tämä ole välttämättä sen enempää huono kuin hyväkään asia.

Yhtyeen esikoisena toimii tämä  neljän kipaleen nimikko-ep, joka työstettiin kasaan jo viime vuoden puolella. Parin vuoden ikäinen bändi ei ole selvästikään työtunneissa säästellyt, sillä soitto on pirullisen taidokasta ja yksityiskohdiltaan rikasta. Kipaleet polveilevat monella eri tasolla ja kutkuttavat aisteja kiehtovasti. Soundit hipovat lajityypissä täydellisyyttä.

Laulupuoli vetää toisinaan kovaa ja korkealta, aivan rääkynän rajoilla. Paikoin tulkinta on rauhallisempaa, lähempänä tyypillistä puhdasta laulua. Ääni on silloinkin hyvä.

Vaan kun yhtye on suorastaan liikaakin innostunut progeilemaan ja kokeilemaan, on pesuveden mukana karannut puolet lapsesta. Yhtye nimittäin ei ole aina kartalla sen suhteen mikä toimii musikaalisesti hyvin, siis kuulijan kannalta katsottuna. Vaikka kaikki tavallaan käy järkeen, musiikki on kuitenkin fiiliskysymys. Sillä saralla Psion ei aina oikein onnistu.

Homma jää plussan puolelle, joskin suhteellisen niukasti. En sano, etteikö Psionin taiturimaisesta touhusta toisinaan nauti, mutten toisaalta myöskään täysin allekirjoita yhtyeen tapoja säveltää kappleita. Kun soittotaidon vielä saisi kopioitua biisinkirjoitustaidoksi, olisi tässä ehdokkaani yhdeksi kaikkien aikojen kovimmista bändeistä. Nyt homma jää vähän puolitiehen.30.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/psionband/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 492
Palaa »