Kansitaide Atrexial
Souverain
CD
[ Godz of War Productions ]

( 7½ )
01. Enthronement
02. The Hideous Veil of Innocence
03. Under the Scourge of Lamashtu
04. Catharsis Through Torment
05. Unmerciful Imperial Majesty
06. Illuminatur
07. The Ominous Silence
08. Ascension
09. Shadows of the Nephilim Throne
10. Trinity
11. Souverain
12. Eternal

Atrexial on entuudestaan tuntematon espanjalaissuuruus, joka debytoi viime keväänä Souverain-kokopitkällään. Ottaen huomioon yhtyeen neitseellisyyden, levytyksen kovalaatuisuutta voi pitää hienoisena saavutuksena.

Levy läväyttää korville kipakkatempoisen yhdistelmän black metalia ja kuolemanmetallia. Painotus tuntuu vaihtelevan hieman biisikohtaisesti, sillä siinä missä alku tuntuu kovin dm-painoitteiselta, levy tuntuu myöhemmin kirivän tätä takaisin selvästi mustemmalla tulituksella.

Souverain on lähes kautta linjan kiivastempoista tykittelyä, joskaan ei aivan mitään äärinopeaa kiihkoilua. Riffeissä on miellyttävästi ilkeän tuntuista pahaenteisyyttä ja kieroa svengiä, jota voinee lähinnä luonnehtia sekä modernimman kuolon että blackin piirteeksi. Perinne-blackia tai protokuoloa etsiville Souverain saattaakin olla niin sanotusti ohisektorin kauraa.

Lauluissa mennään örinäisesti ja ärinää läheltä lipoen. Lopputulos ei ole mairittelevin mahdollinen, mutta sopii levytykseen vähintäänkin kelvollisesti. Soundipuolen erottelukykyisyys on hyvä ja etenkin alataajuudet hyökkäävät päälle voimakkaasti.

Souverain on tasaisen laadukas levytys kautta linjan. Sen suurin heikkous on kuitenkin tietynlainen kappaleellinen tasapaksuus. Levy ei nimittäin niinkään hengi mustaa energiaa yksittäisten riffien tai kappaleiden voimalla kuin kokonaisuuden valtaavana tunnelmana. Sellaisena levytys onkin selkeästi onnistunut ja herättää mielenkiintoa myös yhtyeen tulevaa silmällä pitäen.29.08.2017, Serpent
https://www.facebook.com/Atrexial/ https://atrexial.bandcamp.com/releases Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Lukukertoja : 428
Palaa »