Kansitaide Der Weg Einer Freiheit
Finisterre
CD
[ Season Of Mist ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Aufbruch
02. Ein letzter Tanz
03. Skepsis Part I
04. Skepsis Part II
05. Finisterre

Saksalaisen Der Weg Einer Freiheitin Stellar (2015) sai ihan mukavan synkkiä mielentiloja aikaiseksi maalailevilla soundeillaan. Bändi oli onnistunut valamaan raskaan ja kevyen ilmaisun hienosti sopusointuun. Nyt bändi takoo seuraavaa naulaa arkkuun viiden biisin mittaisen Finisterre-pitkäsoiton muodossa.

Konsepti on pitkälti entisellään: tuplabassarit nakuttavat, riffit viiltävät ja rääkyminen on raastavaa. Näiden välistä löytyy yhä rauhallisempia osuuksia, joissa hiljennytään haukkaamaan happea akustisen kitaran, viulun tai rauhallisten sähkökitarasointujen muodossa. Siirtymät kohtien välillä toimivat varsin mallikkaasti. Esimerkiksi levyn nimibiisissä rauhallisesti soiva viulu seuraa hienosti mukaan mätön ja mäiskeen keskelle. Ilman suvantoja ja tämänkaltaisia pieniä yksityiskohtia levy olisi suorastaan tylsä ja väritön.

Näillä spekseillä levystä luulisi muodostuvan vähintään hyväksyttävän suoritukseni, mutta tällä kertaa ihan siihen ei päästä. Kokonaisuuden suurimmaksi ongelmaksi muodostuu, että Finisterre on kuin edeltäjänsä toisinto. Biisit ovat toki uusia, tarinat vaihtuneet ja sitä rataa, mutta käytetyt rakennuspalikat ovat täysin identtiset. Varsinkin Stellaria tiiviisti luukuttaneelle levy ei tarjoa yhtään mitään uutta saatikka mullistavaa. Kun tekstitkin ovat saksaksi – joka on itselleni vieras kieli – levyn ensikuuntelu tuntui lähes edeltäjänsä uusinnalta. Paljolti tästä syystä Finisterre jää myös ihan puhtaan tunnelman suhteen pahasti rammaksi. Tämä on jo kerran koettu.

Hyväksi havaittua suuntaa ei välttämättä tarvitse vaihtaa, mutta jotain uutta pitäisi bändin kun bändin saada parin vuoden aikana aikaiseksi.26.08.2017, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Stellar
Stellar
[ CD ]
Unstille
Unstille
[ CD ]
Agonie
Agonie
[ CD ]
Der Weg Einer Freiheit
Der Weg Einer Freiheit
[ CD ]
http://www.derwegeinerfreiheit.de/ https://www.facebook.com/derwegeinerfreiheit/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 627
Palaa »