Kansitaide Force Majeure
The Rise of Starlit Fires
CD
[ Mighty Music ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Gemini Rising
02. Apocalyptic Hearts
03. Blessed by the Wolves
04. The Great Starfall
05. Church of Steam
06. Pantheon of My Passion
07. The Darkening
08. Subarctic Showdown

Kesto: 50 min.

Vuosi 2017 on ollut hyvä (progeilevalle) power metalille: pelkästään alkuvuoden aikana vastaan on tullut erinomaisia levyjä Avenfordilta, The Unitylta, MindMazelta ja Unleash the Archersilta – eikä sovi unohtaa jossakin erinomaisen ja hyvän välillä liikkuvia julkaisuja Excalionilta ja Orden Oganilta. Force Majeuren pitkään haudottu kolmoslevy The Rise of Starlit Fires on erittäin hyvä levy, mutta onko sillä rahkeita erinomaisuuteen saakka? Listaamistani bändeistä Excalion on lähin vertailukohta Force Majeurelle, sillä vaikka tyyli ja kotimaa ovat samat, bändejä eniten yhdistävä tekijä on solisti Marcus Lång. On siis järkevää ja perusteltua kysyä, kumpi bändeistä tarjoaa solistille parempaa materiaalia työskenneltäväkseen?

Lång on kieltämättä kovatasoinen solisti, jolle voisi antaa elinikäisen pystin sijoittumisesta toiselle sijalle ”Suomen eniten Marco Hietalalta kuulostava metallisolisti” -kisassa (ykkössija menisi, tietenkin, Hietalalle itselleen). Kun puhutaan suomalaisista tai oikeastaan ihan minkä tahansa maalaisista melometallisolisteista, löytyy roppakaupalla Hietalaa huonompiakin solisteja, jolta kuulostaa. Kiinnittää samanlaisuuten huomiota tai ei, Lång repii itsestään kerrassaan erinomaisen suorituksen ja ansaitsee hatunnoston.

Kun asetellaan vastakkain (oli moinen reilua eli ei) Excalionin ja Force Majeuren uusimmat, aion kallistua Force Majeuren puoleen. The Rise of Starlit Firesin kahdeksassa biisissä on niin monenlaisia koukkuja, niin yllättäviä kerrostumia, niin hienoja melodioita, että pakkohan moista on arvostaa. Biisit tarttuvat välittömästi takaraivoon, mutta silti niitä tohtii ja pitää kuunnella kymmenkunta kertaa, ennen kuin ne todella paljastavat hienoutensa; juuri yksityiskohdille annettu huomio nostaa levyn hyvästä erinomaiseen. Esimerkiksi The Great Starfallin C-osion bassokuvio on jotain, jota itse opin arvostamaan vasta monen pyöräytyksen jälkeen.

Vaikka puhun paljon yksityiskohdista, The Rise of Starlit Fires on silti helposti lähestyttävä levy täynnä komeasti kajahtavia kertosäkeitä, tuplabasareita ja kaiken yläpuolella leijailevaa Långin laulua. Power metalia parhaimmillaan, siis. Muutama kappale on hieman ylimittainen ja jää junnaamaan, mutta muutoin Force Majeuren uutukainen on ollut odottamisen arvoinen tuotos.06.09.2017, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Saints of Sulphur
Saints of Sulphur
[ CD ]
Frozen Chambers
Frozen Chambers
[ CD ]
http://www.forcesite.net https://fi-fi.facebook.com/forcesite/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2314
Palaa »